Burger z buraka, jajka, pieczonej papryki i kuskusu

Masz już na swoim kulinarnym koncie warzywnego burgera? Ekspresowo łączysz ze sobą składniki, wstawiasz do piekarnika i resztą się nie martwisz. Burger z buraka, jajka, pieczonej papryki i kuskusu z wierzchu jest chrupiący, a w środku soczysty. Zdecydowanie jest on wart Twojej uwagi.

10 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,00/5
(z 15 ocen)
Burger z buraka, jajka, pieczonej papryki i kuskusu
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low fat Low fat
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

487 kcal Kalorie
28 g Białko
16 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
637 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
100 g
 kaszy kuskus
4
sztuki jajek kurzych
224 g
1
sztuka buraka
100 g
2
sztuki ogórka kwaszonego
100 g
140 g
 sałaty rzymskiej
1
sztuka pieczonej papryki
170 g
1
łyżka sera grana padano
25 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

487 kcal Kalorie
28 g Białko
16 g Tłuszcze
55 g Węglowodany
637 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Kuskus przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

3 jajka gotujemy na twardo, 8-9 minut od zagotowania wody. Schładzamy i obieramy.

3

Kuskus, buraka, ugotowane jajka i ser blendujemy. Dodajemy surowe jajko, sól, pieprz i ponownie blendujemy.

4

Z masy formujemy burgery i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, tryb góra-dół.

5

Łączymy składniki sosu: miód i musztardę.

6

Burgery podajemy na sałacie z ogórkami kwaszonymi. Polewamy sosem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?