
Burger z buraka, jajka, pieczonej papryki i kuskusu
Masz już na swoim kulinarnym koncie warzywnego burgera? Ekspresowo łączysz ze sobą składniki, wstawiasz do piekarnika i resztą się nie martwisz. Burger z buraka, jajka, pieczonej papryki i kuskusu z wierzchu jest chrupiący, a w środku soczysty. Zdecydowanie jest on wart Twojej uwagi.

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kuskus przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
3 jajka gotujemy na twardo, 8-9 minut od zagotowania wody. Schładzamy i obieramy.
Kuskus, buraka, ugotowane jajka i ser blendujemy. Dodajemy surowe jajko, sól, pieprz i ponownie blendujemy.
Z masy formujemy burgery i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Łączymy składniki sosu: miód i musztardę.
Burgery podajemy na sałacie z ogórkami kwaszonymi. Polewamy sosem.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
