![Burger z buraka, jajka, pieczonej papryki i kuskusu](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/08/26162320/004A3643.jpg)
Burger z buraka, jajka, pieczonej papryki i kuskusu
Masz już na swoim kulinarnym koncie warzywnego burgera? Ekspresowo łączysz ze sobą składniki, wstawiasz do piekarnika i resztą się nie martwisz. Burger z buraka, jajka, pieczonej papryki i kuskusu z wierzchu jest chrupiący, a w środku soczysty. Zdecydowanie jest on wart Twojej uwagi.
![Burger z buraka, jajka, pieczonej papryki i kuskusu](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/08/26162309/004A3643.png)
Kategorie
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Vege](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/vege.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
kaszy kuskus
|
4
|
sztuki jajek kurzych
224 g
|
1
|
sztuka buraka
100 g
|
2
|
sztuki ogórka kwaszonego
100 g
|
140 g
|
mieszanki sałat
|
1
|
sztuka pieczonej papryki
170 g
|
1
|
łyżka sera grana padano
25 g
|
1
|
łyżeczka musztardy
10 g
|
1
|
łyżeczka miodu
12 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kuskus przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
3 jajka gotujemy na twardo, 8-9 minut od zagotowania wody. Schładzamy i obieramy.
Kuskus, buraka, ugotowane jajka i ser blendujemy. Dodajemy surowe jajko, sól, pieprz i ponownie blendujemy.
Z masy formujemy burgery i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, tryb góra-dół. Razem z burgerami pieczemy kawałki papryki.
Łączymy składniki sosu: miód i musztardę.
Burgery podajemy na sałacie z ogórkami kwaszonymi i papryką. Polewamy sosem.