Buraczany hummus z warzywami
Zdrowa przekąska na imprezę? A może coś do schrupania podczas wieczoru z serialem? Postaw na nasz przepis – czyli buraczany hummus z warzywami! Potrzebne Ci będą: domowej roboty hummus z dodatkiem buraków, świeże warzywa, pieczywo i pestki dyni. Całość jest naprawdę prosta w przygotowaniu, a do tego świetnie syci i dostarcza mocy witamin z grupy B, błonnika, żelaza czy beta-karotenu. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
487
kcal
Kalorie
17
g
Białko
17
g
Tłuszcze
74
g
Węglowodany
1176
mg
Sód
17
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
hummusu buraczanego
|
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
1
|
sztuka ogórka świeżego
150 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
15 g
|
pestek dyni
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
487
kcal
Kalorie
17
g
Białko
17
g
Tłuszcze
74
g
Węglowodany
1176
mg
Sód
17
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Hummus przygotowujemy zgodnie z przepisem: https://centrumrespo.pl/przepisy/hummus-buraczany/
2
Pieczywo smarujemy hummusem. Warzywa kroimy na kawałki.
3
Kanapki posypujemy pestkami dyni. Do kanapek podajemy pokrojone warzywa.