Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Buraczany hummus z warzywami

Buraczany hummus z warzywami

Zdrowa przekąska na imprezę? A może coś do schrupania podczas wieczoru z serialem? Postaw na nasz przepis – czyli buraczany hummus z warzywami! Potrzebne Ci będą: domowej roboty hummus z dodatkiem buraków, świeże warzywa, pieczywo i pestki dyni. Całość jest naprawdę prosta w przygotowaniu, a do tego świetnie syci i dostarcza mocy witamin z grupy B, błonnika, żelaza czy beta-karotenu. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Buraczany hummus z warzywami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

487 kcal Kalorie
17 g Białko
17 g Tłuszcze
74 g Węglowodany
1176 mg Sód
17 g Błonnik

Składniki
100 g
 hummusu buraczanego
3
kromki chleba żytniego razowego
90 g
1
sztuka ogórka świeżego
150 g
1
sztuka marchewki
80 g
15 g
 pestek dyni

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

487 kcal Kalorie
17 g Białko
17 g Tłuszcze
74 g Węglowodany
1176 mg Sód
17 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Hummus przygotowujemy zgodnie z przepisem: https://centrumrespo.pl/przepisy/hummus-buraczany/

2

Pieczywo smarujemy hummusem. Warzywa kroimy na kawałki.

3

Kanapki posypujemy pestkami dyni. Do kanapek podajemy pokrojone warzywa.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.