Budyń z jagodami i płatkami migdałowymi

Budyń z jagodami i płatkami migdałowymi

Takich pyszności trzeba spróbować chociaż raz w życiu. Budyń na mleku roślinnym z jagodami i płatkami migdałowymi to doskonały deser, który sprawdzi się również jako śniadanie lub kolacja. I wystarczy jedynie pięć składników, żeby przygotować takie pyszności. Skusisz się?

3 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,17/5
(z 6 ocen)
Budyń z jagodami i płatkami migdałowymi
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

650 kcal Kalorie
8 g Białko
17 g Tłuszcze
120 g Węglowodany
204 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
2
szklanki mleka roślinnego
500 g
4
łyżki mąki ziemniaczanej
40 g
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
5
łyżeczek erytrolu
25 g
20 g
 płatków migdałowych
300 g
 jagód

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

650 kcal Kalorie
8 g Białko
17 g Tłuszcze
120 g Węglowodany
204 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 3 min.
1

3/4 mleka zagotowujemy z erytrolem.

2

Mąkę ziemniaczaną mieszamy z pozostałym mlekiem i ekstraktem waniliowym. Wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy do zgęstnienia.

3

Dodajemy jagody i mieszamy.

4

Przed podaniem budyń posypujemy płatkami migdałowymi.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.