Budyń z jagodami i płatkami migdałowymi
Takich pyszności trzeba spróbować chociaż raz w życiu. Budyń na mleku roślinnym z jagodami i płatkami migdałowymi to doskonały deser, który sprawdzi się również jako śniadanie lub kolacja. I wystarczy jedynie pięć składników, żeby przygotować takie pyszności. Skusisz się?
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
650
kcal
Kalorie
8
g
Białko
17
g
Tłuszcze
120
g
Węglowodany
204
mg
Sód
13
g
Błonnik
Składniki
2
|
szklanki mleka roślinnego
500 g
|
4
|
łyżki mąki ziemniaczanej
40 g
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
5
|
łyżeczek erytrolu
25 g
|
20 g
|
płatków migdałowych
|
300 g
|
jagód
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
650
kcal
Kalorie
8
g
Białko
17
g
Tłuszcze
120
g
Węglowodany
204
mg
Sód
13
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 3 min.
1
3/4 mleka zagotowujemy z erytrolem.
2
Mąkę ziemniaczaną mieszamy z pozostałym mlekiem i ekstraktem waniliowym. Wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy do zgęstnienia.
3
Dodajemy jagody i mieszamy.
4
Przed podaniem budyń posypujemy płatkami migdałowymi.
Smacznego!