Buddha bowl z wędzonym tofu

Buddha bowl z wędzonym tofu

Miska buddy zdecydowanie zawojowała niejedną kuchnię w ostatnich latach. Nic dziwnego, liczba pomysłów na łączenie różnorodnych dodatków jest właściwie nieskończona. Od nas tym razem propozycja na Buddha bowl z wędzonym tofu oraz ananasem, komosą ryżową i soczystymi, świeżymi warzywami.

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Buddha bowl z wędzonym tofu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

457 kcal Kalorie
17 g Białko
18 g Tłuszcze
62 g Węglowodany
196 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie tofu wędzonego
180 g
100 g
 komosy ryżowej
250 g
 świeżego ananasa
1
sztuka marchwi
80 g
0,5
sztuki białej rzodkwi
100 g
1
sztuka ogórka
150 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
1
łyżeczka sezamu
5 g
1
łyżeczka pasty miso
5 g
0,2
szklanki mleka roślinnego
50 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

457 kcal Kalorie
17 g Białko
18 g Tłuszcze
62 g Węglowodany
196 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Komosę ryżową gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Ananasa kroimy w kostkę, białą rzodkiew w cienkie plasterki, ogórka w kostkę, marchew ścieramy na tarce.

3

Sos przygotowujemy z majonezu wegańskiego, prażonego sezamu i pasty miso. Całość miksujemy i dodajemy mleko roślinne, aby sos miał rzadką konsystencje.

4

Tofu kroimy w kostkę.

5

W misce układamy komosę, ananasa, rzodkiew, ogórka, marchew, pokrojone tofu. Całość polewamy sosem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?