Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Brzoskwiniowa owsianka

Brzoskwiniowa owsianka

Słodkie brzoskwinie, kremowy serek i chrupiące orzechy – wszystko to znajdziesz w naszej brzoskwiniowej owsiance. Ten prosty przepis to tylko 6 składników i 5 minut spędzonych w kuchni – a więc idealny posiłek dla zapracowanych. A wartości odżywcze? Taka orzeźwiająca owsianka dostarczy Ci mocy błonnika, białka, beta-karotenu, cynku czy witamin z grupy B. Koniecznie wypróbuj – smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Brzoskwiniowa owsianka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

595 kcal Kalorie
40 g Białko
19 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
87 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków owsianych górskich
50 g
0,7
szklanki mleka
180 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
1
opakowanie serka twarogowego brzoskwinia-marakuja
200 g
20 g
 orzechów włoskich
1
sztuka brzoskwini
90 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

595 kcal Kalorie
40 g Białko
19 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
87 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Płatki gotujemy na mleku do miękkości. Dosładzamy erytrolem wedle uznania. Następnie pozostawiamy płatki na kilka minut do przestygnięcia.

2

Brzoskwinię kroimy na kawałki.

3

Przestygnięte płatki mieszamy z serkiem i dodajemy posiekane orzechy włoskie.

4

Na wierzchu owsianki układamy pokrojone owoce.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.