Brzoskwiniowa owsianka
Słodkie brzoskwinie, kremowy serek i chrupiące orzechy – wszystko to znajdziesz w naszej brzoskwiniowej owsiance. Ten prosty przepis to tylko 6 składników i 5 minut spędzonych w kuchni – a więc idealny posiłek dla zapracowanych. A wartości odżywcze? Taka orzeźwiająca owsianka dostarczy Ci mocy błonnika, białka, beta-karotenu, cynku czy witamin z grupy B. Koniecznie wypróbuj – smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
5
|
łyżek płatków owsianych górskich
50 g
|
0,7
|
szklanki mleka
180 g
|
2
|
łyżeczki erytrolu
10 g
|
1
|
opakowanie serka twarogowego brzoskwinia-marakuja
200 g
|
20 g
|
orzechów włoskich
|
1
|
sztuka brzoskwini
90 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Płatki gotujemy na mleku do miękkości. Dosładzamy erytrolem wedle uznania. Następnie pozostawiamy płatki na kilka minut do przestygnięcia.
Brzoskwinię kroimy na kawałki.
Przestygnięte płatki mieszamy z serkiem i dodajemy posiekane orzechy włoskie.
Na wierzchu owsianki układamy pokrojone owoce.