Brzoskwiniowa owsianka

Brzoskwiniowa owsianka

Słodkie brzoskwinie, kremowy serek i chrupiące orzechy – wszystko to znajdziesz w naszej brzoskwiniowej owsiance. Ten prosty przepis to tylko 6 składników i 5 minut spędzonych w kuchni – a więc idealny posiłek dla zapracowanych. A wartości odżywcze? Taka orzeźwiająca owsianka dostarczy Ci mocy błonnika, białka, beta-karotenu, cynku czy witamin z grupy B. Koniecznie wypróbuj – smacznego!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Brzoskwiniowa owsianka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

595 kcal Kalorie
40 g Białko
19 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
87 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
5
łyżek płatków owsianych górskich
50 g
0,7
szklanki mleka
180 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g
1
opakowanie serka twarogowego brzoskwinia-marakuja
200 g
20 g
 orzechów włoskich
1
sztuka brzoskwini
90 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

595 kcal Kalorie
40 g Białko
19 g Tłuszcze
68 g Węglowodany
87 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Płatki gotujemy na mleku do miękkości. Dosładzamy erytrolem wedle uznania. Następnie pozostawiamy płatki na kilka minut do przestygnięcia.

2

Brzoskwinię kroimy na kawałki.

3

Przestygnięte płatki mieszamy z serkiem i dodajemy posiekane orzechy włoskie.

4

Na wierzchu owsianki układamy pokrojone owoce.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.