Bowl z wołowiną
Jeżeli szukasz przepisu na oryginalne danie obiadowe, to nasz bowl z wołowiną może być idealnym kandydatem! Danie to jest nie tylko bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, ale łączy również w sobą takie, kojarzące się z azjatycką kuchnią produkty, jak imbir, olej sezamowy czy kolendra. Przygotowany według poniższych wskazówek bowl to świetna propozycja dla tych, którzy mają ochotę na coś nowego – zachwyci on zarówno domowników, jak i zaproszonych gości, stanowi więc świetną propozycję na każdą imprezę!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
ryżu brązowego
|
400 g
|
mięsa mielonego wołowego
|
3
|
plastry imbiru
15 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
0,5
|
sztuki cytryny
40 g
|
1
|
sztuka cebuli dymki
20 g
|
1
|
łyżeczka oleju sezamowego
3 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
7
|
łyżek kiełków soi
105 g
|
1
|
sztuka papryczki chili
20 g
|
150 g
|
kapusty czerwonej
|
1
|
garść świeżej kolendry
4 g
|
2
|
łyżki sosu sojowego
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Imbir, czosnek, papryczkę chili, skórkę z cytryny oraz białą część cebuli dymki drobno siekamy. Przekładamy do miski, dodajemy mięso, olej i sos sojowy. Doprawiamy solą, mieszamy i odstawiamy na min. 10 minut.
Na rozgrzanej patelni smażymy mięso, do czasu aż się zarumieni.
Kroimy kapustę, marchewkę, kolendrę i zieloną część dymki.
W misce układamy wszystkie składniki.