Bowl z czarną fasolą, komosą ryżową oraz salsą z mango i awokado
Czy istnieje bardziej nowoczesne i szybkie w przygotowaniu danie niż tak zwany “bowl”, czyli miska pełna najbardziej wartościowych produktów odżywczych? Nasz bowl z czarną fasolą, komosą ryżową oraz salsą z mango i awokado to dowód na to, że łącząc ze sobą te niezwykle wartościowe produkty możesz uzyskać niepowtarzalny i pyszny obiad, którego przygotowanie nie pochłania większości Twojego popołudnia. Dodatkowo, jest to świetny kandydat na posiłek zabrany do pracy – całość wystarczy przełożyć do jednego pudełka i gotowe – nie musisz zabierać ze sobą miliona pojemników na jedzenie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
komosy ryżowej
|
1
|
sztuka awokado
140 g
|
240 g
|
czarnej fasoli konserwowej
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
170 g
|
35
|
sztuk oliwek zielonych
105 g
|
280 g
|
mango
|
0,5
|
opakowania passaty pomidorowej
350 g
|
1
|
sztuka cebuli czerwonej
80 g
|
4
|
łyżki soku z limonki
24 g
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
1
|
sztuka liścia laurowego
1 g
|
0,5
|
łyżeczki kuminu
2,5 g
|
1
|
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
|
1
|
łyżeczka oregano
3 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
garść kolendry świeżej
4 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Komosę ryżową gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę (połowę), czosnek drobno kroimy. Podsmażamy przez około 2 minuty na rozgrzanej oliwie.
Dodajemy pokrojone oliwki, odcedzoną fasolę i passatę pomidorową.
Przyprawiamy liściem laurowym, kuminem, papryką, oregano oraz solą. Gotujemy przez 20 minut, co jakiś czas mieszając.
Paprykę, awokado, mango, resztę cebuli oraz pomidorki kroimy w kostkę. Dodajemy posiekane liście kolendry i sok z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, podajemy z komosą.