
Bajgiel z domowym twarożkiem
Zwykłe kanapki już Ci się znudziły? Mamy rozwiązanie, a jest nim przepis na bajgiel z domowym twarożkiem. Czyli innymi słowy: orzeźwiające, pysznie sycące połączenie sezamowego bajgla z kremowym twarożkiem, soczystym pomidorem i wyrazistym szczypiorkiem. Nic, tylko rozkoszować się smakiem. Koniecznie wypróbuj!

Kategorie





Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
1
|
sztuka bajgla
75 g
|
0,5
|
opakowania sera twarogowego półtłustego
125 g
|
0,2
|
opakowania jogurtu greckiego
80 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu czarnego
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Bajgiel przekrajamy wzdłuż na dwie równe części.
Twaróg rozgniatamy widelcem w miseczce. Dodajemy jogurt grecki i mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem według własnego uznania
Szczypiorek drobno siekamy. Pomidora kroimy na mniejsze kawałki.
Bajgla smarujemy przygotowanym twarożkiem. Na wierzchu układamy pomidora, następnie posypujemy szczypiorkiem.
Bajgiel można pozostawić otwarty lub złożyć w formę kanapki.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.