Zupka błyskawiczna w słoiku

Zupka błyskawiczna w słoiku

Ekspresowa zupa przygotowana w domu? Jak najbardziej! Nasza zupka błyskawiczna w słoiku sprawi, że gotowe sklepowe zupy i chińskie zupki w proszku pójdą w odstawkę. Tak samo szybki (a dużo pyszniejszy i zdrowszy) efekt uzyskasz bowiem… wkładając odpowiednie składniki do słoika. Później wystarczy tylko zalać wrzątkiem, zostawić na 5 minut – i gotowe. Taką zupę możesz zabrać ze sobą do pracy i cieszyć się świeżym obiadem o smaku inspirowanym kuchnią dalekiej Azji. Smacznego!

 

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 8 ocen)
Zupka błyskawiczna w słoiku
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

814 kcal Kalorie
28 g Białko
35 g Tłuszcze
108 g Węglowodany
4073 mg Sód
13 g Błonnik

Składniki
1
łyżeczka pasty miso
10 g
1
plaster startego imbiru
5 g
0,5
łyżki sosu sojowego
5 g
0,5
sztuki marchewki
40 g
0,5
sztuki pora
70 g
1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
0,5
sztuki pietruszki
25 g
100 g
 makaronu ryżowego
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
1
listek nori
2,5 g
0,5
łyżeczki papryki ostrej
1,5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

814 kcal Kalorie
28 g Białko
35 g Tłuszcze
108 g Węglowodany
4073 mg Sód
13 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Na dno słoika wkładamy: pastę miso, starty imbir i sos sojowy.

2

Warzywa kroimy w cienkie paski. Tofu kruszymy.

3

W słoiku układamy: makaron, warzywa, tofu. Wielkość słoika dopasowujemy do ilości składników, w tym przypadku użyliśmy 1l słoika.

4

Dodajemy olej, paprykę, sól, pieprz i pokruszone nori.

5

Na 5 minut przed podaniem zalewamy wrzątkiem do pokrycia wszystkich składników, w razie konieczności dolewamy więcej wody.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.