Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Zupa wiosenna z mrożonki

Zupa wiosenna z mrożonki

Sezon na nowalijki jeszcze nie nadszedł? Nic się nie martw — nasza zupa wiosenna z mrożonki sprawdzi się perfekcyjnie! Jej zalety? Aż 9 różnych mrożonych warzyw bogatych w witaminę C, beta-karoten i błonnik. I zupełnie bezproblemowe, super szybkie przygotowanie. Pamiętaj: mrożone warzywa to świetny wybór — absolutnie nie musisz się ich obawiać!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Zupa wiosenna z mrożonki
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

345 kcal Kalorie
30 g Białko
15 g Tłuszcze
21 g Węglowodany
1502 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie zupy wiosennej
450 g
4
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
200 g
 mięsa z piersi kurczaka
0,1
opakowania jogurtu greckiego
40 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
łyżeczki koperku
8 g
3
szklanki bulionu
750 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

345 kcal Kalorie
30 g Białko
15 g Tłuszcze
21 g Węglowodany
1502 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy mrożonkę. Gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę.

3

Gdy warzywa będą gotowe, w osobnej miseczce łączymy jogurt i 2 chochle gorącego bulionu. Mieszamy, wlewamy do zupy.

4

Do zupy dodajemy kurczaka, sól i pieprz do smaku. Posypujemy posiekanym koperkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.