Zupa wiosenna z mrożonki
Sezon na nowalijki jeszcze nie nadszedł? Nic się nie martw — nasza zupa wiosenna z mrożonki sprawdzi się perfekcyjnie! Jej zalety? Aż 9 różnych mrożonych warzyw bogatych w witaminę C, beta-karoten i błonnik. I zupełnie bezproblemowe, super szybkie przygotowanie. Pamiętaj: mrożone warzywa to świetny wybór — absolutnie nie musisz się ich obawiać!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie zupy wiosennej
450 g
|
4
|
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
|
200 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
0,1
|
opakowania jogurtu greckiego
40 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
łyżeczki koperku
8 g
|
3
|
szklanki bulionu
750 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy mrożonkę. Gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę.
Gdy warzywa będą gotowe, w osobnej miseczce łączymy jogurt i 2 chochle gorącego bulionu. Mieszamy, wlewamy do zupy.
Do zupy dodajemy kurczaka, sól i pieprz do smaku. Posypujemy posiekanym koperkiem.