Zupa śródziemnomorska

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,58/5
(z 40 ocen)
Zupa śródziemnomorska
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

556 kcal Kalorie
31 g Białko
5 g Tłuszcze
106 g Węglowodany
1885 mg Sód
25 g Błonnik

Składniki
10
sztuk cebuli
1100 g
3
sztuki ziemniaków
210 g
3
sztuki cukinii
600 g
2
opakowania białej fasoli w puszce
480 g
2
szklanki przecieru pomidorowego
500 g
1
sztuka marchewki
45 g
4
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
5
garści szpinaku
125 g
2
ząbki czosnku
12 g
0,5
garści tymianku
7 g
1
łyżeczka bazylii
4 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

556 kcal Kalorie
31 g Białko
5 g Tłuszcze
106 g Węglowodany
1885 mg Sód
25 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ziemniaki, cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku z rozgrzaną oliwą

2

Dodajemy pokrojone w cienkie paski cukinię i marchewkę. Dusimy razem przez 3 minuty i dodajemy przecier pomidorowy oraz fasolę

3

Zalewamy bulionem, dodajemy gałązki tymianku i bazylii i gotujemy przez 10 minut

4

Następnie dodajemy liście szpinaku i gotujemy jeszcze przez 2 minuty

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?