Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.

Zupa śródziemnomorska

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,49/5
(z 47 ocen)
Zupa śródziemnomorska
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

447 kcal Kalorie
27 g Białko
4 g Tłuszcze
83 g Węglowodany
1874 mg Sód
19 g Błonnik

Składniki
1
sztuka cebuli
80 g
3
sztuki ziemniaków
210 g
3
sztuki cukinii
600 g
480 g
 białej fasoli w puszce
2
szklanki przecieru pomidorowego
500 g
1
sztuka marchewki
80 g
4
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
5
garści szpinaku
125 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
łodyga tymianku
4 g
1
łyżeczka bazylii
4 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

447 kcal Kalorie
27 g Białko
4 g Tłuszcze
83 g Węglowodany
1874 mg Sód
19 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ziemniaki, cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku z rozgrzaną oliwą.

2

Dodajemy pokrojone w cienkie paski cukinię i marchewkę. Dusimy razem przez 3 minuty i dodajemy przecier pomidorowy oraz fasolę.

3

Zalewamy bulionem, dodajemy gałązki tymianku i bazylii i gotujemy przez 10 minut.

4

Następnie dodajemy liście szpinaku i gotujemy jeszcze przez 2 minuty.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?