
Zupa śródziemnomorska

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
447
kcal
Kalorie
27
g
Białko
4
g
Tłuszcze
83
g
Węglowodany
1874
mg
Sód
19
g
Błonnik
Składniki
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
3
|
sztuki ziemniaków
210 g
|
3
|
sztuki cukinii
600 g
|
480 g
|
białej fasoli w puszce
|
2
|
szklanki przecieru pomidorowego
500 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
4
|
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
|
5
|
garści szpinaku
125 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
1
|
łodyga tymianku
4 g
|
1
|
łyżeczka bazylii
4 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
447
kcal
Kalorie
27
g
Białko
4
g
Tłuszcze
83
g
Węglowodany
1874
mg
Sód
19
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Ziemniaki, cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku z rozgrzaną oliwą.
2
Dodajemy pokrojone w cienkie paski cukinię i marchewkę. Dusimy razem przez 3 minuty i dodajemy przecier pomidorowy oraz fasolę.
3
Zalewamy bulionem, dodajemy gałązki tymianku i bazylii i gotujemy przez 10 minut.
4
Następnie dodajemy liście szpinaku i gotujemy jeszcze przez 2 minuty.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
