
Zupa śródziemnomorska

Kategorie













Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
556
kcal
Kalorie
31
g
Białko
5
g
Tłuszcze
106
g
Węglowodany
1885
mg
Sód
25
g
Błonnik
Składniki
10
sztuk cebuli
1100 g
3
sztuki ziemniaków
210 g
3
sztuki cukinii
600 g
2
opakowania białej fasoli w puszce
480 g
2
szklanki przecieru pomidorowego
500 g
1
sztuka marchewki
45 g
4
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
5
garści szpinaku
125 g
2
ząbki czosnku
12 g
0,5
garści tymianku
7 g
1
łyżeczka bazylii
4 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
556
kcal
Kalorie
31
g
Białko
5
g
Tłuszcze
106
g
Węglowodany
1885
mg
Sód
25
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Ziemniaki, cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę i podsmażamy w garnku z rozgrzaną oliwą
2
Dodajemy pokrojone w cienkie paski cukinię i marchewkę. Dusimy razem przez 3 minuty i dodajemy przecier pomidorowy oraz fasolę
3
Zalewamy bulionem, dodajemy gałązki tymianku i bazylii i gotujemy przez 10 minut
4
Następnie dodajemy liście szpinaku i gotujemy jeszcze przez 2 minuty
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
