Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
  h   min
Sprawdź ofertę

Zupa pomidorowo-paprykowa

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,50/5
(z 14 ocen)
Zupa pomidorowo-paprykowa
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

382 kcal Kalorie
12 g Białko
14 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
161 mg Sód
19 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie pomidorów konserwowych
410 g
1
sztuka cebuli
110 g
3
ząbki ząbki czosnku
18 g
0,5
łyżeczki bazylii
2 g
0,5
łyżeczki oregano,
1,5 g
2
łyżeczki oliwa
10 g
2
sztuki czerwonej papryki
340 g
1
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
1
łyżka ksylitolu
15 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

382 kcal Kalorie
12 g Białko
14 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
161 mg Sód
19 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Kroimy paprykę w kostkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200*C, i pieczemy przez około 15-20 minut, aż lekko się zarumieni.

2

W rondelku rozgrzewamy oliwę i dusimy na niej pokrojoną cebulę z czosnkiem.

3

Gdy cebula z czosnkiem się zeszklą, dodajemy upieczona paprykę i dusimy jeszcze chwilę razem.

4

Do uduszonych warzyw dodajemy pomidory z puszki i całość gotujemy na wolnym ogniu, aż całość się rozgotuje. W razie potrzeby dolewamy wodę.

5

Ugotowane warzywa miksujemy na gładką zupę krem i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką wędzoną i w razie potrzeby słodzimy ksylitolem.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?