
Zupa pomidorowo-paprykowa

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
382
kcal
Kalorie
12
g
Białko
14
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
161
mg
Sód
19
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie pomidorów konserwowych
410 g
|
1
|
sztuka cebuli
110 g
|
3
|
ząbki ząbki czosnku
18 g
|
0,5
|
łyżeczki bazylii
2 g
|
0,5
|
łyżeczki oregano,
1,5 g
|
2
|
łyżeczki oliwa
10 g
|
2
|
sztuki czerwonej papryki
340 g
|
1
|
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
|
1
|
łyżka ksylitolu
15 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
382
kcal
Kalorie
12
g
Białko
14
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
161
mg
Sód
19
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Kroimy paprykę w kostkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200*C, i pieczemy przez około 15-20 minut, aż lekko się zarumieni.
2
W rondelku rozgrzewamy oliwę i dusimy na niej pokrojoną cebulę z czosnkiem.
3
Gdy cebula z czosnkiem się zeszklą, dodajemy upieczona paprykę i dusimy jeszcze chwilę razem.
4
Do uduszonych warzyw dodajemy pomidory z puszki i całość gotujemy na wolnym ogniu, aż całość się rozgotuje. W razie potrzeby dolewamy wodę.
5
Ugotowane warzywa miksujemy na gładką zupę krem i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką wędzoną i w razie potrzeby słodzimy ksylitolem.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
