Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Zupa pomidorowa z fasolą i kaszą bulgur

Zupa pomidorowa z fasolą i kaszą bulgur

Pożywna zupa to idealne danie na chłodne dni. Jeżeli lubisz klasyki w odmienionych wersjach, nasza propozycja przypadnie Ci do gustu. Zupa pomidorowa z fasolą i kaszą bulgur stanowi doskonałe źródło białka, błonnika, witamin oraz składników mineralnych. Przyprawiona kminem, słodką i wędzoną papryką oraz świeżą kolendrą kusi swoim aromatem. Skorzystaj z mocy pełnowartościowego posiłku!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 2 ocen)
Zupa pomidorowa z fasolą i kaszą bulgur
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

442 kcal Kalorie
22 g Białko
7 g Tłuszcze
74 g Węglowodany
516 mg Sód
25 g Błonnik

Składniki
2
opakowania pomidorów w puszce
800 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
sztuka cebuli
80 g
2
ząbki czosnku
12 g
240 g
 fasoli konserwowej białej
2,5
garści kolendry świeżej
10 g
100 g
 kaszy bulgur
1
łyżeczka słodkiej papryki
3 g
1
łyżeczka kminu rzymskiego
5 g
0,5
łyżeczki wędzonej papryki
1,5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

442 kcal Kalorie
22 g Białko
7 g Tłuszcze
74 g Węglowodany
516 mg Sód
25 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Cebulę i czosnek siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy cebulę i czosnek.

3

Dodajemy pomidory z puszki, pół szklanki wody, aby zupa nie była zbyt gęsta i gotujemy, aż pomidory się rozpadną.

4

Ugotowaną zupę blendujemy na gładko. Po zmiksowaniu dodajemy fasolę, posiekaną kolendrę. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką wędzoną, papryką słodką i kminem rzymskim wedle uznania.

5

Zupę podajemy z kaszą bulgur.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.