Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Zupa dyniowa z masłem orzechowym, serem feta i pieczoną ciecierzycą

Zupa dyniowa z masłem orzechowym, serem feta i pieczoną ciecierzycą

5 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,24/5
(z 21 ocen)
Zupa dyniowa z masłem orzechowym, serem feta i pieczoną ciecierzycą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Na wynos Na wynos
Vege Vege
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

506 kcal Kalorie
25 g Białko
24 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
1798 mg Sód
18 g Błonnik

Składniki
2
sztuki cebuli
160 g
2
ząbki czosnku
12 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
400 g
 dyni
200 g
 batata
1
sztuka selera
200 g
1
opakowanie pomidorów z puszki
400 g
3
łyżeczki masła orzechowego
30 g
1
łyżka sosu sojowego
10 g
240 g
 ciecierzycy konserwowej
1
łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
3 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
sztuka sera typu feta
200 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
6
szklanek wody
1500 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

506 kcal Kalorie
25 g Białko
24 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
1798 mg Sód
18 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.

2

Dodajemy pokrojoną dynię, batata, seler, pomidory oraz wodę. Zagotowujemy i gotujemy na średnim ogniu przez 10 minut. Następnie dodajemy masło orzechowe, sos sojowy i mieszamy.

3

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni w trybie termoobieg.

4

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciecierzycę odsądzamy, mieszamy z przyprawami i oliwą. Rozsypujemy na blaszce i pieczemy przez 15 minut.

5

Zupę blendujemy na gładki krem. Jeżeli jest zbyt gęsta, dodajemy wodę. Doprawiamy solą i pieprzem.

6

Podajemy z pieczoną ciecierzycą i pokruszonym serem feta. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.