
Zupa dyniowa z masłem orzechowym, serem feta i pieczoną ciecierzycą

Kategorie




Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.
Dodajemy pokrojoną dynię, batata, seler, pomidory oraz wodę. Zagotowujemy i gotujemy na średnim ogniu przez 10 minut. Następnie dodajemy masło orzechowe, sos sojowy i mieszamy.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni w trybie termoobieg.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciecierzycę odsądzamy, mieszamy z przyprawami i oliwą. Rozsypujemy na blaszce i pieczemy przez 15 minut.
Zupę blendujemy na gładki krem. Jeżeli jest zbyt gęsta, dodajemy wodę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z pieczoną ciecierzycą i pokruszonym serem feta. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
