Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Zupa kalafiorowa z mrożonki – szybka w przygotowaniu

Zupa kalafiorowa z mrożonki – szybka w przygotowaniu

Szybki obiad może być zdrowy. Do zupy kalafiorowej z mrożonki potrzebujesz tylko kilku składników. Zrobisz ją w 20 minut. Zobacz, jakie to proste!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,73/5
(z 55 ocen)
Zupa kalafiorowa z mrożonki – szybka w przygotowaniu
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

474 kcal Kalorie
37 g Białko
23 g Tłuszcze
26 g Węglowodany
2897 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie zupy kalafiorowej
750 g
6
szklanek bulionu
1500 g
6
łyżeczek oleju rzepakowego
30 g
200 g
 mięso z piersi kurczaka
0,2
opakowania jogurtu greckiego
60 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
kromki 
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

474 kcal Kalorie
37 g Białko
23 g Tłuszcze
26 g Węglowodany
2897 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wyjmij garnek z szafki. Postaw na palnik. Przygotuj bulion i wlej go do garnka. Poczekaj, aż się zagotuje. Główny składnik, który zawiera zupa kalafiorowa, to mrożonka. Dodaj ją do bulionu i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Kalafiorowa będzie świetna, gdy dodasz do nie mięso drobiowe. Oczyść mięso z piersi kurczaka, usuń ewentualne błonki. Następnie pokrój go w kostkę.

3

Aby przepis na zupę kalafiorową zrealizować sprawnie, przygotuj teraz patelnię. Rozgrzej na niej olej rzepakowy. Wrzuć kurczaka pokrojonego w kostkę i usmaż.

4

Sprawdź, czy warzywa są już miękkie. Wtedy weź miseczkę i przelej do niej jogurt, a następnie wlej do niego 2 chochle gorącego bulionu. Wymieszaj dobrze. Tak zahartowany jogurt nie zwarzy się. Wlej go do zupy.

5

Zupa kalafiorowa – przepis przygotujesz błyskawicznie. Teraz dodaj do zupy kurczaka. Dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj jeszcze przez chwilę. Mięso z piersi kurczaka powinno być miękkie. Gdy będzie gotowe, wlewaj gorącą zupę na talerze. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.