Zupa kalafiorowa z mrożonki – szybka w przygotowaniu
Szybki obiad może być zdrowy. Do zupy kalafiorowej z mrożonki potrzebujesz tylko kilku składników. Zrobisz ją w 20 minut. Zobacz, jakie to proste!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie zupy kalafiorowej
750 g
|
6
|
szklanek bulionu
1500 g
|
6
|
łyżeczek oleju rzepakowego
30 g
|
200 g
|
mięso z piersi kurczaka
|
0,2
|
opakowania jogurtu greckiego
60 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
kromki
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Wyjmij garnek z szafki. Postaw na palnik. Przygotuj bulion i wlej go do garnka. Poczekaj, aż się zagotuje. Główny składnik, który zawiera zupa kalafiorowa, to mrożonka. Dodaj ją do bulionu i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kalafiorowa będzie świetna, gdy dodasz do nie mięso drobiowe. Oczyść mięso z piersi kurczaka, usuń ewentualne błonki. Następnie pokrój go w kostkę.
Aby przepis na zupę kalafiorową zrealizować sprawnie, przygotuj teraz patelnię. Rozgrzej na niej olej rzepakowy. Wrzuć kurczaka pokrojonego w kostkę i usmaż.
Sprawdź, czy warzywa są już miękkie. Wtedy weź miseczkę i przelej do niej jogurt, a następnie wlej do niego 2 chochle gorącego bulionu. Wymieszaj dobrze. Tak zahartowany jogurt nie zwarzy się. Wlej go do zupy.
Zupa kalafiorowa – przepis przygotujesz błyskawicznie. Teraz dodaj do zupy kurczaka. Dopraw solą oraz pieprzem. Gotuj jeszcze przez chwilę. Mięso z piersi kurczaka powinno być miękkie. Gdy będzie gotowe, wlewaj gorącą zupę na talerze. Smacznego!