
Zupa grzybowa z mrożonki
Tęsknisz za smakami jesieni? Zupa grzybowa z mrożonki biegnie na pomoc! Poza aromatycznymi borowikami i podgrzybkami znajdziesz w niej też delikatne mięso z kurczaka oraz pełną witaminy C natkę pietruszki. Co jeszcze? Taka zupa to ekspresowe przygotowanie i…pyszny domowy smak. Smacznego!

Kategorie




Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie zupy grzybowej
450 g
|
4
|
łyżeczki oleju rzepakowego
20 g
|
4
|
szklanki bulionu warzywnego
1000 g
|
200 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
0,1
|
opakowania jogurtu greckiego
40 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżeczka natka pietruszki
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy mrożonkę. Gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kurczaka pokrojonego w kostkę.
Gdy warzywa będą gotowe, w osobnej miseczce łączymy jogurt i 2 chochle gorącego bulionu. Mieszamy, wlewamy do zupy.
Do zupy dodajemy kurczaka, sól i pieprz do smaku. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
