
Ziemniaki z twarogiem
Ziemniaki – świetnie sprawdzają się w roli drugoplanowej, jednak wiele osób zapomina, że równie dobrze wypadają, grając pierwsze skrzypce. Jeśli masz więc ochotę na coś lekkiego, to zamiast tradycyjnego mięsa z ziemniakami postaw na…ziemniaki z twarogiem. To orzeźwiający posiłek idealny na wiosnę i lato – a dodatkowo pełen białka, wapnia i witamin. Koniecznie wypróbuj!

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
4
|
sztuki dużych ziemniaków
280 g
|
1
|
opakowanie twarogu
250 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu greckiego
40 g
|
1
|
sztuka cebuli dymki
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ziemniaki gotujemy w całości, w osolonej wodzie aż będą miękkie. Po przestudzeniu kroimy na połówki.
Twaróg mieszamy z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem z cebulką, doprawiamy solą i pieprzem.
Na ziemniakach układamy twaróg. Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.