
Wrapy z szynką z kurczaka i mango
Orzeźwiające śniadanie z 6 składników? Postaw na wrapy z szynką z kurczaka i mango, czyli egzotyczne klimaty w Twojej kuchni! Ten prosty przepis idealnie sprawdzi się latem, gdy połączenie soczystego mango z wyrazistym kurczakiem i kremowym serkiem brzmi jak spełnienie marzeń. Dzieła dopełniają tu jeszcze listki świeżego szpinaku i chrzan, który dba o to, by wrapy były odpowiednio wyraziste. Całość pysznie smakuje owinięta delikatną pełnoziarnistą tortillą i podpieczona w opiekaczu. Koniecznie wypróbuj!

Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka tortilli pełnoziarnistej
60 g
|
2
|
łyżki serka śmietankowego
50 g
|
0,5
|
łyżeczki chrzanu tartego
5 g
|
6
|
plastrów szynki z kurczaka
60 g
|
25 g
|
szpinaku
|
100 g
|
mango
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Jeśli używamy mrożonego mango, rozmrażamy je wcześniej i dokładnie odciskamy z nadmiaru soku.
Serek śmietankowy dokładnie mieszamy z chrzanem na jednolitą masę.
Tortillę smarujemy cienką warstwą przygotowanego serka.
Na całej powierzchni tortilli równomiernie rozkładamy szpinak, następnie plastry szynki i na końcu kawałki mango.
Całość ciasno zwijamy w rulon.
Gotową tortillę podgrzewamy w opiekaczu lub na suchej, dobrze rozgrzanej patelni. Podgrzewamy przez około 2–3 minuty z każdej strony, aż placek się zarumieni i będzie lekko chrupiący.