Wrapy z szynką z kurczaka i mango

Wrapy z szynką z kurczaka i mango

Orzeźwiające śniadanie z 6 składników? Postaw na wrapy z szynką z kurczaka i mango, czyli egzotyczne klimaty w Twojej kuchni! Ten prosty przepis idealnie sprawdzi się latem, gdy połączenie soczystego mango z wyrazistym kurczakiem i kremowym serkiem brzmi jak spełnienie marzeń. Dzieła dopełniają tu jeszcze listki świeżego szpinaku i chrzan, który dba o to, by wrapy były odpowiednio wyraziste. Całość pysznie smakuje owinięta delikatną pełnoziarnistą tortillą i podpieczona w opiekaczu. Koniecznie wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Wrapy z szynką z kurczaka i mango
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

444 kcal Kalorie
21 g Białko
19 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
917 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
1
sztuka tortilli pełnoziarnistej
60 g
2
łyżki serka śmietankowego
50 g
0,5
łyżeczki chrzanu tartego
5 g
6
plastrów szynki z kurczaka
60 g
25 g
 szpinaku
100 g
 mango

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

444 kcal Kalorie
21 g Białko
19 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
917 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jeśli używamy mrożonego mango, rozmrażamy je wcześniej i dokładnie odciskamy z nadmiaru soku.

2

Serek śmietankowy dokładnie mieszamy z chrzanem na jednolitą masę.

3

Tortillę smarujemy cienką warstwą przygotowanego serka.

4

Na całej powierzchni tortilli równomiernie rozkładamy szpinak, następnie plastry szynki i na końcu kawałki mango.

5

Całość ciasno zwijamy w rulon.

6

Gotową tortillę podgrzewamy w opiekaczu lub na suchej, dobrze rozgrzanej patelni. Podgrzewamy przez około 2–3 minuty z każdej strony, aż placek się zarumieni i będzie lekko chrupiący.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera