Wrap z hummusem, sałatą i filecikami roślinnymi
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik |
|---|---|
|
1
|
sztuka tortilli pełnoziarnistej
60 g
|
|
0,5
|
opakowania filecików roślinnych Garden Gourmet
90 g
|
|
3
|
łyżki hummusu
60 g
|
|
25 g
|
miksu sałat
|
|
0,5
|
sztuki ogórka świeżego
75 g
|
|
2
|
łyżeczki oliwy
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Na patelnię wlewamy oliwę i rozgrzewamy ją na średniej mocy palnika. Gdy oliwa będzie gorąca, układamy fileciki roślinne. Smażymy bez przykrycia, na średniej mocy, przez około 3–4 minuty z jednej strony, następnie odwracamy i smażymy kolejne 3–4 minuty, aż będą równomiernie zrumienione i dobrze podgrzane w środku. Zdejmujemy fileciki z patelni i odkładamy na talerz.
Ogórek kroimy na mniejsze kawałki.
Tortillę układamy na płasko. Smarujemy ją hummusem, rozprowadzając go równomiernie po całej powierzchni, z pozostawieniem około 2 cm wolnego brzegu. Na hummusie układamy miks sałat, następnie ogórek i na wierzchu fileciki roślinne.
Tortillę składamy. Najpierw zawijamy dolny brzeg do środka, następnie boki, po czym zwijamy całość w ciasny wrap.
Na tej samej patelni, na której smażyły się fileciki (bez dodatku oliwy), układamy złożoną tortillę łączeniem do dołu. Podsmażamy bez przykrycia, na średniej mocy palnika, przez około 1,5–2 minuty, aż tortilla lekko się zrumieni i stanie się chrupiąca. Następnie obracamy wrap na drugą stronę i podsmażamy kolejne 1,5–2 minuty, do lekkiego zrumienienia.
Zdejmujemy wrap z patelni i podajemy od razu, najlepiej na ciepło.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.