Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Wołowina w sosie pomidorowym

Wołowina w sosie pomidorowym

Masz ochotę na odrobinę klasyki w kuchni? Wołowina w sosie pomidorowym będzie świetnym wyborem! Ten prosty przepis dostarczy Ci mnóstwa żelaza i witaminy B12, będzie też bardzo dobrym źródłem białka. To idealny wybór dla tych, którzy uwielbiają tradycyjne smaki – i proste przepisy. Spróbuj koniecznie!

15 min
Czas przygotowania
60 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,81/5
(z 27 ocen)
Wołowina w sosie pomidorowym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

515 kcal Kalorie
27 g Białko
25 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
106 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
200 g
 makaronu spaghetti
400 g
 wołowiny mielonej
1
sztuka cebuli
80 g
4
ząbki czosnku
24 g
1
sztuka papryczki chilli
20 g
0,7
opakowania passaty pomidorowej
500 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżeczka bazylii
4 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

515 kcal Kalorie
27 g Białko
25 g Tłuszcze
42 g Węglowodany
106 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Wołowinę smażymy kilka minut, posypujemy bazylią, rozmarynem i pieprzem. Przekładamy mięso do garnka.

3

Na tej samej patelni podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i papryczkę chilli. Po chwili zalewamy passatą pomidorową i przekładamy do garnka z mięsem.

4

Mięso dusimy przez 45 minut na małym ogniu.

5

Mięso podajemy z makaronem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.