Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
  h   min
Sprawdź ofertę

Wołowina słodko kwaśna

Wołowina słodko kwaśna podana z ryżem i warzywami…brzmi jak marzenie? Wypróbuj nasz przepis, a przekonasz się, że takie kulinarne marzenie wcale nie jest trudne do spełnienia! Wystarczą odpowiednie dodatki — między innymi imbir i sezam — a mięso nabierze zupełnie nowego wymiaru smakowego. Spróbuj koniecznie!

20 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,38/5
(z 34 ocen)
Wołowina słodko kwaśna
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

429 kcal Kalorie
27 g Białko
14 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
362 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
200 g
 ryżu basmati
400 g
 wołowiny
2
plastry imbiru
10 g
1
sztuka pora
140 g
1
sztuka papryczki chilli
20 g
1
sztuka cebuli dymki
20 g
3
ząbki czosnku
18 g
0,1
sztuki cytryny
10 g
1
sztuka marchewki
80 g
2
łyżeczki sezamu
10 g
2
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g

Sos:

2
łyżki sosu sojowego
20 g
2
łyżeczki oleju sezamowego
10 g
2,5
łyżki soku z cytryny
15 g
0,1
szklanki wody
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

429 kcal Kalorie
27 g Białko
14 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
362 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji.

2

Składniki sosu mieszamy ze sobą.

3

Mięso kroimy na bardzo cienkie paski

4

Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cienko pokrojone warzywa, podsmażamy przez 5 minut i odkładamy na bok.

5

Na tej samej patelni podsmażamy wołowinę przez 5-7 minut dodajemy nasz sos, plaster cytryny i posypujemy sezamem, mieszamy ze sobą i przez chwile podgrzewamy. Podajemy z ryżem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?