Wieprzowina z mango po chińsku

Lubisz wieprzowinę, jednak często brakuje Ci pomysłu na jej przyrządzenie? Skorzystaj z mojego przepisu na wieprzowinę z mango po chińsku, który pomoże Ci stworzyć niesamowitą potrawę rodem z Chin. Mango zdecydowanie nada potrawie inspirującego smaku.

15 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,51/5
(z 37 ocen)
Wieprzowina z mango po chińsku
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

412 kcal Kalorie
20 g Białko
14 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
624 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
0,4
porcji polędwiczki wieprzowej
150 g
0,5
sztuki czerwonej papryki
80 g
0,5
sztuki cebuli
55 g
1
sztuka marchewki
45 g
1
sztuka mango
270 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
sztuka papryczka chili
20 g
2
plastry imbiru
2 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
0,5
porcji ryżu
50 g

SOS:

2
łyżki octu ryżowego
10 g
2
łyżki sosu sojowego
20 g
1
łyżeczka erytrolu
5 g
1
łyżeczka oleju sezamowego
5 g
0,2
szklanki wody
50 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

412 kcal Kalorie
20 g Białko
14 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
624 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Mięso myjemy, czyścimy i kroimy na pół, następnie w poprzek włókien na jak najcieńsze plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem

2

Ryż gotujemy według instrukcji

3

Mango obieramy i kroimy w słupki. Paprykę kroimy w paski, a cebulę kroimy w piórka

4

Marchewkę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki

5

Siekamy papryczkę chili i imbir. Czosnek wyciskamy przez praskę lub drobno siekamy

6

Wszystkie składniki sosu mieszamy w małej miseczce

7

W woku lub w dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wykładamy warzywa 1 łyżkę oleju, włożyć przygotowane warzywa (paprykę, marchewkę, cebulę, papryczkę chili, czosnek i imbir) i smażymy na większym ogniu przez około 4 minuty

8

Dodajemy mango i mieszamy. Smażymy jeszcze 3 minuty, po czym odstawiamy do miski lub na talerz

9

Na patelnię dolewamy odrobinę oliwy i smażymy mięso na dużym ogniu przez 3-4 minuty mieszając

10

Do gotowej polędwiczki dodajemy warzywa, następnie wlewamy sos. Gotujemy na dużym ogniu przez około 2 minuty aż sos zgęstnieje

11

Po nałożeniu na talerz cieszymy się smacznym i aromatycznym posiłkiem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?