
Wieprzowina z mango po chińsku
Lubisz wieprzowinę, jednak często brakuje Ci pomysłu na jej przyrządzenie? Skorzystaj z mojego przepisu na wieprzowinę z mango po chińsku, który pomoże Ci stworzyć niesamowitą potrawę rodem z Chin. Mango zdecydowanie nada potrawie inspirującego smaku.

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
SOS:
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso myjemy, czyścimy i kroimy na pół, następnie w poprzek włókien na jak najcieńsze plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem
Ryż gotujemy według instrukcji
Mango obieramy i kroimy w słupki. Paprykę kroimy w paski, a cebulę kroimy w piórka
Marchewkę obieramy i kroimy w cieniutkie paseczki
Siekamy papryczkę chili i imbir. Czosnek wyciskamy przez praskę lub drobno siekamy
Wszystkie składniki sosu mieszamy w małej miseczce
W woku lub w dużej patelni rozgrzewamy oliwę, wykładamy warzywa 1 łyżkę oleju, włożyć przygotowane warzywa (paprykę, marchewkę, cebulę, papryczkę chili, czosnek i imbir) i smażymy na większym ogniu przez około 4 minuty
Dodajemy mango i mieszamy. Smażymy jeszcze 3 minuty, po czym odstawiamy do miski lub na talerz
Na patelnię dolewamy odrobinę oliwy i smażymy mięso na dużym ogniu przez 3-4 minuty mieszając
Do gotowej polędwiczki dodajemy warzywa, następnie wlewamy sos. Gotujemy na dużym ogniu przez około 2 minuty aż sos zgęstnieje
Po nałożeniu na talerz cieszymy się smacznym i aromatycznym posiłkiem. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
