
Wegetariańskie klopsiki z ziemniakami i surówką
Pożywny, pełnowartościowy i szybki: taki może być posiłek z gotowców. Dowód? Wegetariańskie klopsiki z ziemniakami i surówką! Dzięki wykorzystaniu gotowych sklepowych klopsików pomijasz żmudny etap ich ręcznego formowania. Do tego klasyczna surówka z jabłka i marchewki oraz kremowe ziemniaki. Efekt? Maksymalnie skrócony czas spędzony w kuchni i sycący na długo obiad. Smacznego!

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
6
|
sztuk ziemniaków
420 g
|
14
|
sztuk klopsików
196 g
|
1
|
łyżeczka oliwy
5 g
|
1
|
sztuka marchewka
80 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
1
|
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie.
Klopsiki podgrzewamy na patelni z dodatkiem oliwy.
Marchewkę i jabłko obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez.
Klopsiki podajemy z ziemniakami i surówką.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
