Wegetariańskie klopsiki z ziemniakami i surówką

Wegetariańskie klopsiki z ziemniakami i surówką

Pożywny, pełnowartościowy i szybki: taki może być posiłek z gotowców. Dowód? Wegetariańskie klopsiki z ziemniakami i surówką! Dzięki wykorzystaniu gotowych sklepowych klopsików pomijasz żmudny etap ich ręcznego formowania. Do tego klasyczna surówka z jabłka i marchewki oraz kremowe ziemniaki. Efekt? Maksymalnie skrócony czas spędzony w kuchni i sycący na długo obiad. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
40 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 1 ocen)
Wegetariańskie klopsiki z ziemniakami i surówką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

532 kcal Kalorie
21 g Białko
25 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
129 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
6
sztuk ziemniaków
420 g
14
sztuk klopsików
196 g
1
łyżeczka oliwy
5 g
1
sztuka marchewka
80 g
1
sztuka jabłka
150 g
1
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

532 kcal Kalorie
21 g Białko
25 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
129 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie.

2

Klopsiki podgrzewamy na patelni z dodatkiem oliwy.

3

Marchewkę i jabłko obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez.

4

Klopsiki podajemy z ziemniakami i surówką.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.