Wegetariańskie klopsiki z ziemniakami i surówką
Pożywny, pełnowartościowy i szybki: taki może być posiłek z gotowców. Dowód? Wegetariańskie klopsiki z ziemniakami i surówką! Dzięki wykorzystaniu gotowych sklepowych klopsików pomijasz żmudny etap ich ręcznego formowania. Do tego klasyczna surówka z jabłka i marchewki oraz kremowe ziemniaki. Efekt? Maksymalnie skrócony czas spędzony w kuchni i sycący na długo obiad. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
532
kcal
Kalorie
21
g
Białko
25
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
129
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
6
|
sztuk ziemniaków
420 g
|
14
|
sztuk klopsików
196 g
|
1
|
łyżeczka oliwy
5 g
|
1
|
sztuka marchewka
80 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
1
|
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
532
kcal
Kalorie
21
g
Białko
25
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
129
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie.
2
Klopsiki podgrzewamy na patelni z dodatkiem oliwy.
3
Marchewkę i jabłko obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez.
4
Klopsiki podajemy z ziemniakami i surówką.