Wegetariański quiche ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi

Chcesz poczuć się jak na francuskich wakacjach? Nasz wegetariański quiche ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi jest na to perfekcyjnym sposobem! To niezwykle pożywne danie sprawdzi się zarówno jako obiad, śniadanie, a także kolacja – wystarczy, że skorzystasz z poniższego przepisu a namiastka paryskiego dnia znajdzie się na Twoim stole. Bon appetit!

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,50/5
(z 10 ocen)
Wegetariański quiche ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

404 kcal Kalorie
29 g Białko
18 g Tłuszcze
32 g Węglowodany
277 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
3
sztuki jajek
168 g
2
garści szpinaku
50 g
30 g
 kaszy jaglanej
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
0,2
szklanki mleka
40 g
0,5
sztuki cebuli
50 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

404 kcal Kalorie
29 g Białko
18 g Tłuszcze
32 g Węglowodany
277 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Jajka rozbijamy i mieszamy z mlekiem i kaszą.

2

Warzywa kroimy na drobne kawałki, dodajemy do jajek, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do małej foremki do zapiekania,

3

Pieczemy 20 minut w 200 stopniach.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?