
Wegetariański quiche ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Chcesz poczuć się jak na francuskich wakacjach? Nasz wegetariański quiche ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi jest na to perfekcyjnym sposobem! To niezwykle pożywne danie sprawdzi się zarówno jako obiad, śniadanie, a także kolacja – wystarczy, że skorzystasz z poniższego przepisu a namiastka paryskiego dnia znajdzie się na Twoim stole. Bon appetit!

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
404
kcal
Kalorie
29
g
Białko
18
g
Tłuszcze
32
g
Węglowodany
277
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
3
|
sztuki jajek
168 g
|
2
|
garści szpinaku
50 g
|
30 g
|
kaszy jaglanej
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
0,2
|
szklanki mleka
40 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
50 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
404
kcal
Kalorie
29
g
Białko
18
g
Tłuszcze
32
g
Węglowodany
277
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Jajka rozbijamy i mieszamy z mlekiem i kaszą.
2
Warzywa kroimy na drobne kawałki, dodajemy do jajek, doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy do małej foremki do zapiekania,
3
Pieczemy 20 minut w 200 stopniach.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
