
Wędzone tofu z warzywami, ananasem i brązowym ryżem
Lubisz smak azjatyckiej kuchni? Nasze wędzone tofu z warzywami, ananasem i brązowym ryżem na pewno Ci posmakuje! Danie to zawiera charakterystyczne dla azjatyckiej kuchni smaki imbiru, sosu sojowego i tofu, zaś kwaśno-słodki ananas dodaje potrawie niepowtarzalnego charakteru. Spróbuj, a poczujesz się, jak w najlepszej azjatyckiej restauracji!

Kategorie











Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ryż gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.
Tofu kroimy w mniejsze kawałki, ananasa kroimy w kostkę, marchew, cebule i czosnek kroimy w cienki plasterki, imbir siekamy.
Na patelni z olejem podsmażamy przez 2 minuty czosnek, cebulę i imbir. Na patelnię dodajemy pokrojone warzywa i tofu i całość smażymy przez 5-7 minut.
Dodajemy przyprawę 5 smaków, którą można przygotować samemu łącząc ze sobą: anyż, nasiona kopru, cynamon, pieprz syczuański, goździki. Dodajemy również sos sojowy, sok z cytryny i całość mieszamy i podsmażamy.
Sos posypujemy drobno skrojoną dymką.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
