Warstwowy deser z czekoladą
Mówią, że czekolada to doskonały afrodyzjak – i że nawet mała porcja powoduje u nas wyrzut endorfin. Jeśli i Ty nie wyobrażasz sobie życia bez tego kakaowego wyrobu, to nasz warstwowy deser z czekoladą jest właśnie dla Ciebie. Dlaczego warto? Cóż – w tym deserze gra wszystko: od mieszanki tekstur, przez połączenie czekolady i wanilii, aż po doskonałe właściwości sycące. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,7
|
opakowania skyru waniliowego
100 g
|
4
|
sztuki biszkoptów
20 g
|
1
|
opakowanie puddingu proteinowego o smaku czekoladowym
200 g
|
0,1
|
sztuki gorzkiej czekolady
10 g
|
5
|
łyżek śmietany 12%
100 g
|
0,5
|
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
|
3
|
łyżeczki erytrolu
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Śmietankę ubijamy z erytrolem. Skyr, ekstrakt i śmietankę dokładnie mieszamy.
Na dno naczynia wykładamy połowę biszkoptów.
Na biszkopty nakładamy waniliową masę.
Wykładamy resztę biszkoptów, a na nie kładziemy pudding czekoladowy.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Polewamy nią deser.