Warstwowy deser z czekoladą

Warstwowy deser z czekoladą

Mówią, że czekolada to doskonały afrodyzjak – i że nawet mała porcja powoduje u nas wyrzut endorfin. Jeśli i Ty nie wyobrażasz sobie życia bez tego kakaowego wyrobu, to nasz warstwowy deser z czekoladą jest właśnie dla Ciebie. Dlaczego warto? Cóż – w tym deserze gra wszystko: od mieszanki tekstur, przez połączenie czekolady i wanilii, aż po doskonałe właściwości sycące. Spróbuj koniecznie!

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,60/5
(z 80 ocen)
Warstwowy deser z czekoladą
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Wysokobiałkowe Wysokobiałkowe
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

504 kcal Kalorie
38 g Białko
20 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
167 mg Sód
1 g Błonnik

Składniki
0,7
opakowania skyru waniliowego
100 g
4
sztuki biszkoptów
20 g
1
opakowanie puddingu proteinowego o smaku czekoladowym
200 g
0,1
sztuki gorzkiej czekolady
10 g
5
łyżek śmietany 12%
100 g
0,5
łyżeczki ekstraktu waniliowego
1,5 g
3
łyżeczki erytrolu
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

504 kcal Kalorie
38 g Białko
20 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
167 mg Sód
1 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Śmietankę ubijamy z erytrolem. Skyr, ekstrakt i śmietankę dokładnie mieszamy.

2

Na dno naczynia wykładamy połowę biszkoptów.

3

Na biszkopty nakładamy waniliową masę.

4

Wykładamy resztę biszkoptów, a na nie kładziemy pudding czekoladowy.

5

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Polewamy nią deser.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.