Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Trufle mumie

Trufle mumie

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Trufle mumie
Kategorie
Na wynos Na wynos
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

557 kcal Kalorie
11 g Białko
24 g Tłuszcze
81 g Węglowodany
75 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
200 g
 daktyli
125 g
 orzechów nerkowca
2
łyżki kakao
20 g
1
łyżeczka masła
5 g
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
1
szczypta soli
0,25 g
0,2
sztuki czekolady białej
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

557 kcal Kalorie
11 g Białko
24 g Tłuszcze
81 g Węglowodany
75 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

W blenderze miksujemy orzechy aż uzyskamy drobną konsystencję (ale nie konsystencje mąki).

2

Do blendera dodajemy daktyle, kakao, masło, ekstrakt waniliowy i szczyptę soli. Miksujemy wszystko, aż uzyskamy gładką masę.

3

Z powstałej masy formujemy małe kulki wielkości trufli i gotowe umieszczamy w lodówce na około 30 minut, aby stwardniały.

4

Dekoracje: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce (jeśli używamy białej czekolady, można dodać odrobinę oleju, aby była bardziej płynna).
Zanurzamy każdą truflę w rozpuszczonej czekoladzie, a następnie używamy wykałaczki lub rękawa cukierniczego, aby utworzyć na powierzchni trufli cienkie linie przypominające bandaże mumii.

5

Na koniec umieszczamy czekoladowe oczka na każdej trufli.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.