Tosty z serem pleśniowym i szynką

Tosty z serem pleśniowym i szynką

Bonjour! Masz ochotę na danie inspirowane piękną Francją? Tosty z serem pleśniowym i szynką polecają się na śniadanie lub kolację. Wyraziste i aromatyczne, cudownie ciągnące się sery łączą się tu z delikatną szynką. Całość przełamują jeszcze kwaskowate pomidorki i lekko gorzka rukola. Ten pyszny przepis na szybki posiłek posmakuje fanom mocnych smaków. Koniecznie wypróbuj!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,17/5
(z 6 ocen)
Tosty z serem pleśniowym i szynką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

541 kcal Kalorie
33 g Białko
19 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
1461 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
2
plastry sera gouda
30 g
1
plaster sera brie
30 g
4
plastry szynki z indyka
60 g
25 g
 rukoli
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

541 kcal Kalorie
33 g Białko
19 g Tłuszcze
66 g Węglowodany
1461 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Na pieczywie układamy rukolę, ser żółty, szynkę z indyka, ser brie i składamy tosty.

2

Tosty opiekamy w opiekaczu lub podsmażamy z dwóch stron na suchej, beztłuszczowej patelni do zarumienienia pieczywa i rozpuszczenia serów.

3

Gotowe tosty podajemy z pomidorkami koktajlowymi.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.