Tosty z serem pleśniowym i szynką
Bonjour! Masz ochotę na danie inspirowane piękną Francją? Tosty z serem pleśniowym i szynką polecają się na śniadanie lub kolację. Wyraziste i aromatyczne, cudownie ciągnące się sery łączą się tu z delikatną szynką. Całość przełamują jeszcze kwaskowate pomidorki i lekko gorzka rukola. Ten pyszny przepis na szybki posiłek posmakuje fanom mocnych smaków. Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
541
kcal
Kalorie
33
g
Białko
19
g
Tłuszcze
66
g
Węglowodany
1461
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
2
|
plastry sera gouda
30 g
|
1
|
plaster sera brie
30 g
|
4
|
plastry szynki z indyka
60 g
|
25 g
|
rukoli
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
541
kcal
Kalorie
33
g
Białko
19
g
Tłuszcze
66
g
Węglowodany
1461
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Na pieczywie układamy rukolę, ser żółty, szynkę z indyka, ser brie i składamy tosty.
2
Tosty opiekamy w opiekaczu lub podsmażamy z dwóch stron na suchej, beztłuszczowej patelni do zarumienienia pieczywa i rozpuszczenia serów.
3
Gotowe tosty podajemy z pomidorkami koktajlowymi.