
Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem
Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem to oryginalny pomysł na ekspresowe, pyszne śniadanie. Wystarczy 5 składników, 5 minut i możesz cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem. Spróbuj koniecznie, a „nudne” kanapki odejdą w niepamięć!

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
344
kcal
Kalorie
17
g
Białko
13
g
Tłuszcze
37
g
Węglowodany
348
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego
120 g
|
1
|
sztuka mozzarelli
120 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
2
|
garści szpinaku
50 g
|
2
|
łyżeczki pesto zielonego
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
344
kcal
Kalorie
17
g
Białko
13
g
Tłuszcze
37
g
Węglowodany
348
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Pokrojone pieczywo smarujemy pesto. Układamy pokrojony ser, pomidora oraz liście szpinaku i przykrywamy drugą kromką.
2
Tosty przypiekamy na patelni.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
