Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem

Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem

Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem to oryginalny pomysł na ekspresowe, pyszne śniadanie. Wystarczy 5 składników, 5 minut i możesz cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem. Spróbuj koniecznie, a „nudne” kanapki odejdą w niepamięć!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,46/5
(z 24 ocen)
Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

344 kcal Kalorie
17 g Białko
13 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
348 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego
120 g
1
sztuka mozzarelli
120 g
1
sztuka pomidora
160 g
50 g
 szpinaku
2
łyżeczki pesto zielonego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

344 kcal Kalorie
17 g Białko
13 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
348 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pokrojone pieczywo smarujemy pesto. Układamy pokrojony ser, pomidora oraz liście szpinaku i przykrywamy drugą kromką.

2

Tosty przypiekamy na patelni.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?