Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem

Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem

Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem to oryginalny pomysł na ekspresowe, pyszne śniadanie. Wystarczy 5 składników, 5 minut i możesz cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem. Spróbuj koniecznie, a „nudne” kanapki odejdą w niepamięć!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,46/5
(z 24 ocen)
Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

504 kcal Kalorie
22 g Białko
16 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
680 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego
120 g
0,5
sztuki mozzarelli
60 g
0,5
sztuki pomidora
80 g
50 g
 szpinaku
2
łyżeczki pesto zielonego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

504 kcal Kalorie
22 g Białko
16 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
680 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pokrojone pieczywo smarujemy pesto. Układamy pokrojony ser, pomidora oraz liście szpinaku i przykrywamy drugą kromką.

2

Tosty przypiekamy na patelni.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.