Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem
Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem to oryginalny pomysł na ekspresowe, pyszne śniadanie. Wystarczy 5 składników, 5 minut i możesz cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem. Spróbuj koniecznie, a „nudne” kanapki odejdą w niepamięć!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
504
kcal
Kalorie
22
g
Białko
16
g
Tłuszcze
69
g
Węglowodany
680
mg
Sód
12
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego
120 g
|
0,5
|
sztuki mozzarelli
60 g
|
0,5
|
sztuki pomidora
80 g
|
50 g
|
szpinaku
|
2
|
łyżeczki pesto zielonego
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
504
kcal
Kalorie
22
g
Białko
16
g
Tłuszcze
69
g
Węglowodany
680
mg
Sód
12
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Pokrojone pieczywo smarujemy pesto. Układamy pokrojony ser, pomidora oraz liście szpinaku i przykrywamy drugą kromką.
2
Tosty przypiekamy na patelni.