
Tosty z jajkiem sadzonym i awokado
Tosty z jajkiem i awokado to jeden z najmodniejszych przepisów ostatnich lat. I nic dziwnego — jajko i awokado tworzą bowiem pyszne, pełne składników odżywczych połączenie. Nie wierzysz? Wypróbuj nasz przepis na klasyczny „avocado toast”, a przekonasz się, że sława tej potrawy jest absolutnie zasłużona.

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
2
|
kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
60 g
|
0,5
|
sztuki awokado
70 g
|
2
|
sztuki jajka
112 g
|
40 g
|
rukoli
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Pieczywo opiekamy w tosterze lub na patelni.
Awokado obieramy ze skórki i smarujemy kromki chleba.
Na rozgrzanej patelni, pod przykryciem przygotowujemy jajka sadzone. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na posmarowanych kanapkach układamy rukolę i jajka. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.