Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .*
Sprawdź ofertę.
Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem

Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem

Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem to oryginalny pomysł na ekspresowe, pyszne śniadanie. Wystarczy 5 składników, 5 minut i możesz cieszyć się ich niepowtarzalnym smakiem. Spróbuj koniecznie, a „nudne” kanapki odejdą w niepamięć!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,17/5
(z 23 ocen)
Tosty z pesto, mozzarellą i pomidorem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

504 kcal Kalorie
22 g Białko
16 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
680 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
4
kromki chleba żytniego
120 g
0,5
sztuki mozzarelli
60 g
0,5
sztuki pomidora
80 g
50 g
 szpinaku
2
łyżeczki pesto zielonego
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

504 kcal Kalorie
22 g Białko
16 g Tłuszcze
69 g Węglowodany
680 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Mozzarellę kroimy w plastry. Pomidora kroimy w dowolnej wielkości kawałki.

2

Pieczywo równomiernie smarujemy zielonym pesto.

3

Na połowie pieczywa układamy mozzarellę, pomidora oraz szpinak, a następnie przykrywamy pozostałym pieczywem.

4

Patelnię rozgrzewamy na średnim ogniu, bez dodatku tłuszczu.

5

Kładziemy tosty na patelni i smażymy po 2–3 minuty z dwóch stron (w trakcie smażenia lekko dociskamy tosty), do momentu aż pieczywo się zarumieni i ser zacznie się roztapiać.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera