
Tortilla z twarożkiem, szynką, sałatą i ogórkiem

Kategorie



Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki tortilli pszennych
120 g
|
1
|
opakowanie twarożku grani
200 g
|
4
|
plastry szynki z indyka
60 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
20 g
|
miksu sałat
|
1
|
łyżeczka koperku
4 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu białego
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki.
Twarożek przekładamy do miseczki, dodajemy posiekany koperek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania, a następnie dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą masę.
Rozkładamy tortille na desce lub blacie. Smarujemy powierzchnię cienką warstwą twarożku, zostawiając mały margines przy brzegach.
Na twarożku układamy liście sałaty, tak aby pokryły całą powierzchnię.
Na sałacie rozkładamy plastry szynki z indyka.
Następnie układamy plasterki lub paski ogórka równomiernie na całych tortillach. W razie potrzeby przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zwijamy tortille ciasno w rulon, starając się, aby składniki pozostały w środku i nie wypadały.