Tortellini z krewetkami

Tortellini z krewetkami

Lubisz owoce morza? Postaw na tortellini z krewetkami! Te małe włoskie pierożki z nadzieniem grzybowym idealnie komponują się z delikatnym i aromatycznym mięsem krewetek. Całość dopełniają jeszcze warzywa i wyrazisty, starty ser parmezan. A wartości odżywcze? Ten przepis na prosty obiad to super źródło cynku, wapnia, białka i przeciwutleniaczy. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Tortellini z krewetkami
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

528 kcal Kalorie
37 g Białko
18 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
176 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie tortellini z nadzieniem z grzybów
250 g
1
sztuka cukinii
200 g
1
sztuka cebuli
80 g
200 g
 krewetek
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
2
łyżki sera Grana Padano
20 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

528 kcal Kalorie
37 g Białko
18 g Tłuszcze
53 g Węglowodany
176 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Tortellini gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

3

Dodajemy oczyszczone krewetki. Smażymy 3-4 minuty. Przyprawiamy solą, pieprzem.

4

Gotowe krewetki podajemy z tortellini i połówkami pomidorków. Przed podaniem posypujemy startym serem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.