
Tortellini z krewetkami
Lubisz owoce morza? Postaw na tortellini z krewetkami! Te małe włoskie pierożki z nadzieniem grzybowym idealnie komponują się z delikatnym i aromatycznym mięsem krewetek. Całość dopełniają jeszcze warzywa i wyrazisty, starty ser parmezan. A wartości odżywcze? Ten przepis na prosty obiad to super źródło cynku, wapnia, białka i przeciwutleniaczy. Smacznego!

Kategorie




Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
1
|
opakowanie tortellini z nadzieniem z grzybów
250 g
|
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
200 g
|
krewetek
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
2
|
łyżki sera Grana Padano
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tortellini gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
Dodajemy oczyszczone krewetki. Smażymy 3-4 minuty. Przyprawiamy solą, pieprzem.
Gotowe krewetki podajemy z tortellini i połówkami pomidorków. Przed podaniem posypujemy startym serem.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.