Tortellini z krewetkami
Lubisz owoce morza? Postaw na tortellini z krewetkami! Te małe włoskie pierożki z nadzieniem grzybowym idealnie komponują się z delikatnym i aromatycznym mięsem krewetek. Całość dopełniają jeszcze warzywa i wyrazisty, starty ser parmezan. A wartości odżywcze? Ten przepis na prosty obiad to super źródło cynku, wapnia, białka i przeciwutleniaczy. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
528
kcal
Kalorie
37
g
Białko
18
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
176
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie tortellini z nadzieniem z grzybów
250 g
|
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
200 g
|
krewetek
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
2
|
łyżki sera Grana Padano
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
528
kcal
Kalorie
37
g
Białko
18
g
Tłuszcze
53
g
Węglowodany
176
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Tortellini gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
2
Cukinię i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
3
Dodajemy oczyszczone krewetki. Smażymy 3-4 minuty. Przyprawiamy solą, pieprzem.
4
Gotowe krewetki podajemy z tortellini i połówkami pomidorków. Przed podaniem posypujemy startym serem.