Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Tofucznica z czerwoną papryką, świeżym ogórkiem i pieczywem

Tofucznica z czerwoną papryką, świeżym ogórkiem i pieczywem

Jajecznica? A może…tofucznica? Dla fanów klasycznych śniadań wybór jest oczywisty. Ale czy na pewno? Jeżeli niestraszne są Ci nowe smaki, nasza tofucznica z czerwoną papryką, świeżym ogórkiem i pieczywem poleca się na śniadanie. Obiecujemy, że ryzyko się opłaci — a takie pożywne śniadanie dostarczy Ci mnóstwo wapnia, żelaza, witaminy C i błonnika. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Tofucznica z czerwoną papryką, świeżym ogórkiem i pieczywem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

674 kcal Kalorie
35 g Białko
22 g Tłuszcze
88 g Węglowodany
687 mg Sód
18 g Błonnik

Składniki
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
1
sztuka czerwonej cebuli
80 g
1
łyżeczka oleju
5 g
1
opakowanie tofu
180 g
0,5
łyżeczki kurkumy
1 g
1
łyżka płatków drożdżowych
5 g
1
szczypta soli
0,25 g
0,1
szklanki wody
30 g
2
łyżeczki szczypiorku
10 g
4
kromki chleba żytniego
120 g
1
sztuka ogórka
150 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

674 kcal Kalorie
35 g Białko
22 g Tłuszcze
88 g Węglowodany
687 mg Sód
18 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Paprykę i cebulkę siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju przez około 5 minut. Dodajemy pokruszone tofu, sól, kurkumę, płatki drożdżowe i podsmażamy.

2

Dolewamy wodę i odparowujemy, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję.

3

Tofucznicę posypujemy drobnym szczypiorkiem, podajemy z pieczywem i ogórkiem pokrojonym w słupki. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.