Tofu wędzone z pieczywem pełnoziarnistym i ogórkiem kiszonym

Tofu wędzone z pieczywem pełnoziarnistym i ogórkiem kiszonym

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Tofu wędzone z pieczywem pełnoziarnistym i ogórkiem kiszonym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

631 kcal Kalorie
33 g Białko
21 g Tłuszcze
84 g Węglowodany
1690 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
1
opakowanie tofu wędzonego
180 g
25 g
 rukoli
1
sztuka pomidora
160 g
2
sztuki ogórka kiszonego
100 g

Marynata do tofu:

2
łyżki sosu sojowego
20 g
1
łyżeczka syropu klonowego
10 g
1
łyżeczka oleju sezamowego
5 g
0,5
łyżeczki czosnku granulowanego
1,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

631 kcal Kalorie
33 g Białko
21 g Tłuszcze
84 g Węglowodany
1690 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Składniki marynaty dokładnie mieszamy.

2

Tofu kroimy w plastry i łączymy z marynatą. Pozostawiamy na ok. 15-20 minut.

3

W tym czasie warzywa kroimy na mniejsze kawałki.

4

Pieczywo opiekamy w opiekaczu do zrumienienia, możemy również skorzystać z patelni i bez dodatku tłuszczu podsmażyć pieczywo z dwóch stron.

5

Rozgrzewamy patelnię, jeśli pieczywo podsmażaliśmy na patelni, korzystamy z tej samej. Następnie kładziemy tofu i podsmażamy z dwóch stron do zrumienienia.

6

Na pieczywie układamy rukolę, tofu oraz pokrojone warzywa. Jeśli preferujemy, możemy złożyć kanapkę.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.