Tatar z pomidorów z twarożkiem i tostem razowym
Jak tatar to tylko z mięsa? Niekoniecznie! My proponujemy wegetariańską wersję tego klasycznego dania, czyli tatar z pomidorów z twarożkiem i tostem razowym. Tak podany posiłek jest nie tylko pyszny, ale też bogaty w witaminy z grupy B, wapń oraz przeciwutleniający likopen. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
0,5
|
opakowania twarogu półtłustego
120 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
40 g
|
1
|
łyżeczka szczypiorku
5 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
2
|
kromki chleba żytniego
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Pomidora myjemy i siekamy na drobną kostkę.
Do posiekanego pomidora dodajemy pokruszony twaróg, posiekaną drobno cebulkę, szczypiorek, sól, pieprz i oliwę. Całość dokładnie mieszamy.
Tatar podajemy z ciepłym pieczywem z piekarnika. Smacznego!