Tarteletki z malinami

Tarteletki z malinami

Twoje dziecko uwielbia słodkości, a Ty szukasz zdrowych rozwiązań? Przetestuj wyśmienity przepis na pyszne tarteletki z malinami. Twoje dziecko na pewno będzie szczęśliwe próbując smacznych i zdrowych babeczek. Możesz zamieniać owocowe dodatki tak jak chcesz.

30 min
Czas przygotowania
270 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,40/5
(z 15 ocen)
Tarteletki z malinami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

387 kcal Kalorie
8 g Białko
27 g Tłuszcze
34 g Węglowodany
141 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki

Spód:

40 g
 daktyli
2,5
łyżki wiorków kokosowych
38 g
70 g
 ziaren słonecznika
4
szczypty soli
1 g
2
łyżki soku z cytyny
12 g

Nadzienie:

200 g
 malin
6
łyżeczek masła
30 g
2
łyżeczki miodu
24 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

387 kcal Kalorie
8 g Białko
27 g Tłuszcze
34 g Węglowodany
141 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 30 min.
1

W kielichu blendera umieszczamy wszystkie składniki na spód. Całość dokładnie blendujemy, a następnie w miarę równomiernie rozdzielamy do foremek na mini tarty.

2

Rozgniatamy równomiernie na spodzie i bokach form do babeczek. Podpiekamy 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, góra-dół.

3

Wszystkie składniki na nadzienie umieszczamy w kielichu blendera i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

4

Malinowe wypełnienie przelewamy. Gotowe babeczki dekorujemy owocami i wkładamy do lodówki na min. 4 godziny. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.