Tarta z owocami sezonowymi

Najnowszy przepis dla wszystkich głodomorów, którzy nie chcą tyć, a mają ochotę na coś pysznie słodkiego.

10 min
Czas przygotowania
55 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,29/5
(z 35 ocen)
Tarta z owocami sezonowymi
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Dobre na cholesterol Dobre na cholesterol
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

282 kcal Kalorie
8 g Białko
9 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
120 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki

Ciasto:

15
łyżek mąki orkiszowej pełnoziarnistej
150 g
1
sztuka jajka
56 g
2
łyżki ksylitolu
30 g
9
łyżeczek margaryny
45 g
1
szczypta soli
0,2 g

Nadzienie:

400 g
 truskawek
0,5
łyżki mąki ziemniaczanej
5 g
2
łyżki ksylitolu
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

282 kcal Kalorie
8 g Białko
9 g Tłuszcze
33 g Węglowodany
120 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Składniki ciasta łączymy ze sobą szybko wyrabiając, tworzymy kulę z ciasta i przekładamy do lodówki na 10 minut

2

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni w trybie góra-dół

3

Owoce kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z mąką i ksylitolem

4

Ciasto rozwałkowujemy na okrag o średnicy około 35 cm i układamy na papierze do pieczenia na blaszce, na środek wkładamy nasze owoce i składamy ciasto do środka aby utworzyć brzegi

5

Pieczemy w piekarniku przez 30-35 minut

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?