Tarta z owocami sezonowymi
Najnowszy przepis dla wszystkich głodomorów, którzy nie chcą tyć, a mają ochotę na coś pysznie słodkiego.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
307
kcal
Kalorie
8
g
Białko
12
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
42
mg
Sód
4
g
Błonnik
Składniki
Ciasto: |
|
15
|
łyżek mąki orkiszowej pełnoziarnistej
150 g
|
1
|
sztuka jajka
56 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
9
|
łyżeczek masła
45 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
Nadzienie: |
|
400 g
|
truskawek
|
0,5
|
łyżki mąki ziemniaczanej
5 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
307
kcal
Kalorie
8
g
Białko
12
g
Tłuszcze
33
g
Węglowodany
42
mg
Sód
4
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Składniki ciasta łączymy ze sobą szybko wyrabiając, tworzymy kulę z ciasta i przekładamy do lodówki na 10 minut.
2
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni w trybie góra-dół.
3
Owoce kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z mąką i ksylitolem.
4
Ciasto rozwałkowujemy na kształt koła o średnicy około 35 cm i układamy na papierze do pieczenia na blaszce, na środek wkładamy nasze owoce i składamy ciasto do środka, aby utworzyć brzegi.
5
Pieczemy w piekarniku przez 30-35 minut.