Tabbouleh z ogórkiem i pomidorem
Tabbouleh, czyli narodowe danie kuchni libańskiej, to idealny kandydat na orzeźwiające, letnie śniadanie, kolację, czy posiłek zabrany do pracy. W naszej wersji tabbouleh z ogórkiem i pomidorem wzbogaciliśmy o pełną białka ciecierzycę, kasze kuskus i aromatyczną natką pietruszki. Spróbuj, a przekonasz się, że kuchnia Bliskiego Wschodu to świetna kulinarna inspiracja — zwłaszcza latem.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
50 g
|
kuskusu
|
3
|
łyżeczki natki pietruszki
15 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
40 g
|
1
|
sztuka papryki
170 g
|
1
|
sztuka ogórka zielonego
150 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
120 g
|
ciecierzycy konserwowej
|
1
|
łyżka soku z cytryny
6 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kroimy cebulę, paprykę, ogórek, pomidor, siekamy natkę pietruszki i odcedzamy ciecierzycę. Kaszę kuskus przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i skrapiamy oliwą z oliwek.
Smacznego!