
Syrniki z owocami
Syrniki z owocami to tradycyjne danie kuchni podlaskiej. Te przygotowane na bazie twarogu placki są idealnym pomysłem na pełnowartościowy posiłek na słodko. My wzbogaciliśmy je dodatkowo w mąkę pełnoziarnistą, a zamiast cukru dodaliśmy niskokaloryczny ksylitol. Do tego świeże, letnie owoce i gotowe! Palce lizać — i to wszystko w ramach diety.

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
panierka:
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W dużej misce łączymy twaróg, jajko, mąkę pszenną pełnoziarnistą, ksylitol i ekstrakt waniliowy. Dokładnie mieszamy widelcem bądź rękami, masa powinna przypominać mięso na kotlety mielone.
Formujemy okrągłe „kotleciki”. Obtaczamy w mące pszennej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na zloty kolor. Podajemy z ulubionymi owocami.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
