Świąteczne ciastka czekoladowe

Zbliżają się święta, a Ty szukasz zdrowych rozwiązań. Mam dla Ciebie idealny przepis na szybkie i pyszne świąteczne ciastka czekoladowe z bananami i daktylami. Idealne nie tylko w świątecznym czasie. Godny konkurent dla świątecznych pierniczków – i to w zdrowej wersji!

15 min
45 min
Poziom trudności: Średni
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Świąteczne ciastka czekoladowe
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

171,7 kcal Kalorie
5,5 g Białko
8,0 g Tłuszcze
19,6 g Węglowodany
67,2 mg Sód
2,5 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bananów
250 g
10
łyżek mąki orkiszowej
100 g
5
łyżek kakao
30 g
2
sztuki jaj
110 g
10
łyżek jogurtu greckiego
200 g
2
garści  orzechów
50 g
5
sztuk daktyli
50 g
0,3
sztuki czipsów czekoladowych/ gorzkiej czekolady
30 g
1
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
2
łyżki pudru z erytrolu
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

171,7 kcal Kalorie
5,5 g Białko
8,0 g Tłuszcze
19,6 g Węglowodany
67,2 mg Sód
2,5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie

2

Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy

3

Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach

4

Posypujemy cukrem pudrem z erytrolu i możemy jeść. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?