
Świąteczne ciastka czekoladowe
Zbliżają się święta, a Ty szukasz zdrowych rozwiązań. Mam dla Ciebie idealny przepis na szybkie i pyszne świąteczne ciastka czekoladowe z bananami i daktylami. Idealne nie tylko w świątecznym czasie. Godny konkurent dla świątecznych pierniczków – i to w zdrowej wersji!

Kategorie







Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
172
kcal
Kalorie
6
g
Białko
8
g
Tłuszcze
20
g
Węglowodany
67
mg
Sód
2
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki bananów
250 g
|
10
|
łyżek mąki orkiszowej
100 g
|
5
|
łyżek kakao
30 g
|
2
|
sztuki jaj
110 g
|
10
|
opakowań jogurtu greckiego
200 g
|
2
|
garści orzechów
50 g
|
5
|
sztuk daktyli
50 g
|
0,3
|
sztuki czipsów czekoladowych/ gorzkiej czekolady
30 g
|
1
|
łyżeczka proszku do pieczenia
4 g
|
2
|
łyżki pudru z erytrolu
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
172
kcal
Kalorie
6
g
Białko
8
g
Tłuszcze
20
g
Węglowodany
67
mg
Sód
2
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Daktyle namaczamy w gorącej wodzie
2
Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i dokładnie mieszamy
3
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach
4
Posypujemy cukrem pudrem z erytrolu i możemy jeść. Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.
