Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Spring rolls ze świeżymi warzywami

Spring rolls ze świeżymi warzywami

Choć w nazwie mowa jest o wiośnie, to zwane potocznie sajgonki sprawdzą się tak naprawdę o każdej porze roku. Spring rolls ze świeżymi warzywami to danie idealne: pysznie smakuje, pięknie wygląda i jest łatwe w przygotowaniu. To co, skusisz się?

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Spring rolls ze świeżymi warzywami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

324 kcal Kalorie
9 g Białko
1 g Tłuszcze
72 g Węglowodany
1816 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
4
sztuki papier ryżowy
36 g
1
sztuka ogórka
150 g
1
sztuka marchwi
80 g
40 g
 miksu sałat
1
garść kolendry
1 g
40 g
 makaronu ryżowego
1
łyżka sosu rybnego
10 g
1,5
łyżki sosu sojowego
15 g
1
łyżka octu ryżowego
10 g
2
łyżeczki erytrolu
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

324 kcal Kalorie
9 g Białko
1 g Tłuszcze
72 g Węglowodany
1816 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Warzywa kroimy w drobne słupki, sałatę rwiemy na kawałki, kolendrę siekamy.

3

Sos przygotowujemy z sosu sojowego, sosu rybnego, octu ryżowego i erytrolu. Dokładnie mieszamy.

4

Spring rolls zawijamy w papier ryżowy. Przygotowujemy płaskie naczynie o wielkości takiej, by można było położyć na nim pojedynczy arkusz papieru ryżowego. Naczynie napełniamy zimną wodą. Papier ryżowy moczymy w zimnej wodzie, aż stanie się miękki i elastyczny. Namoczony papier przekładamy na deskę. Nakładamy na niego pokrojone warzywa, ostudzony makaron ryżowy, posypujemy posiekaną kolendrą. Całość szczelnie zawijamy w papier ryżowy.

5

Spring rollsy podajemy z przygotowanym sosem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.