Smoothie bowl z płatkami kukurydzianymi

Smoothie bowl z płatkami kukurydzianymi

Płatki kukurydziane? Mogą być elementem zdrowej diety! Wystarczy kierować się regułą 80/20 – a dowodem niech będzie nasz przepis na smoothie bowl z płatkami kukurydzianymi. Znajdziesz tu źródło pełnowartościowego białka (Skyr), tłuszczu (masło orzechowe), a do tego moc świeżych owoców pełnych witamin i przeciwutleniaczy: czyli soczyste borówki, słodkiego banana i kwaskowate maliny. Całość dopełniają jeszcze chrupiące płatki kukurydziane. Efekt? Moc energii na dobry początek dnia!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Smoothie bowl z płatkami kukurydzianymi
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

515 kcal Kalorie
27 g Białko
12 g Tłuszcze
86 g Węglowodany
394 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
1
sztuka banana
120 g
100 g
 malin
2
łyżeczki masła orzechowego
20 g

Do podania:

6
łyżek płatków kukurydzianych
24 g
100 g
 borówek

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

515 kcal Kalorie
27 g Białko
12 g Tłuszcze
86 g Węglowodany
394 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

W misce blendujemy skyr, banana, maliny i masło orzechowe.

2

Podajemy z płatkami i owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?