Smoothie bowl z płatkami kukurydzianymi

Smoothie bowl z płatkami kukurydzianymi

Płatki kukurydziane? Mogą być elementem zdrowej diety! Wystarczy kierować się regułą 80/20 – a dowodem niech będzie nasz przepis na smoothie bowl z płatkami kukurydzianymi. Znajdziesz tu źródło pełnowartościowego białka (Skyr), tłuszczu (masło orzechowe), a do tego moc świeżych owoców pełnych witamin i przeciwutleniaczy: czyli soczyste borówki, słodkiego banana i kwaskowate maliny. Całość dopełniają jeszcze chrupiące płatki kukurydziane. Efekt? Moc energii na dobry początek dnia!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
2,33/5
(z 3 ocen)
Smoothie bowl z płatkami kukurydzianymi
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

515 kcal Kalorie
27 g Białko
12 g Tłuszcze
86 g Węglowodany
394 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
1
sztuka banana
120 g
100 g
 malin
2
łyżeczki masła orzechowego
20 g

Do podania:

6
łyżek płatków kukurydzianych
24 g
100 g
 borówek

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

515 kcal Kalorie
27 g Białko
12 g Tłuszcze
86 g Węglowodany
394 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

W misce blendujemy skyr, banana, maliny i masło orzechowe.

2

Podajemy z płatkami i owocami.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.