
Schab z dynią

Kategorie








Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
424
kcal
Kalorie
26
g
Białko
11
g
Tłuszcze
51
g
Węglowodany
369
mg
Sód
5
g
Błonnik
Składniki
4
porcje schabu wieprzowego
400 g
2
porcje ryżu basmati
200 g
1
sztuka pora
140 g
1
sztuka cebuli
110 g
3
ząbki czosnku
18 g
3
porcje dyni
300 g
1,2
szklanki bulionu warzywnego
300 g
1
łyżeczka kurkumy
2 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
łyżeczka tymianku
3 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
424
kcal
Kalorie
26
g
Białko
11
g
Tłuszcze
51
g
Węglowodany
369
mg
Sód
5
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją, dodając do wody kurkumę i ½ łyżeczki soli
2
Schab kroimy na plastry, posypujemy solą i pieprzem
3
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojonego pora, cebulę i czosnek
4
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na tej samej patelni smażymy schab 1 minutę z każdej strony i układamy w naczyniu na porze
5
Trzemy dynię na tarce i przekładamy na kawałki schabu, po czym zalewamy bulionem
6
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 45 minut
7
Podajemy z ugotowanym ryżem.
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
