Schab z dynią

15 min
Czas przygotowania
60 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,08/5
(z 12 ocen)
Schab z dynią
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

424 kcal Kalorie
26 g Białko
11 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
369 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
4
porcje schabu wieprzowego
400 g
2
porcje ryżu basmati
200 g
1
sztuka pora
140 g
1
sztuka cebuli
110 g
3
ząbki czosnku
18 g
3
porcje dyni
300 g
1,2
szklanki bulionu warzywnego
300 g
1
łyżeczka kurkumy
2 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
1
łyżeczka tymianku
3 g
1
łyżeczka rozmarynu
3 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

424 kcal Kalorie
26 g Białko
11 g Tłuszcze
51 g Węglowodany
369 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją, dodając do wody kurkumę i ½ łyżeczki soli

2

Schab kroimy na plastry, posypujemy solą i pieprzem

3

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojonego pora, cebulę i czosnek

4

Przekładamy do naczynia żaroodpornego, na tej samej patelni smażymy schab 1 minutę z każdej strony i układamy w naczyniu na porze

5

Trzemy dynię na tarce i przekładamy na kawałki schabu, po czym zalewamy bulionem

6

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 45 minut

7

Podajemy z ugotowanym ryżem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?