Schab w sosie z porem i marchewką

Schab w sosie z porem i marchewką

Lubisz czasem testować przepisy w swojej kuchni przede wszystkim z mięsem? Mam dla Ciebie przepis na schab w sosie z porem i marchewką, który pachnie i smakuje wyśmienicie. Wieprzowina może być smaczna i bardzo krucha oraz delikatna. Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,30/5
(z 37 ocen)
Schab w sosie z porem i marchewką
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

466 kcal Kalorie
31 g Białko
20 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
938 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
4
sztuki ziemniaków
280 g
200 g
 schabu bez kości
6
łyżeczek oliwy z oliwek
30 g
2
sztuki pora
280 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
sztuka marchewki
80 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
1
łyżka mąki ziemniaczanej
10 g
1
łyżeczka suszonego oregano
3 g
0,8
szklanki wody
200 g
1
łyżeczka słodkiej papryki
3 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

466 kcal Kalorie
31 g Białko
20 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
938 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

W garnku na oliwie podduszamy pokrojonego pora, dodajemy pokrojoną marchewkę, posiekany czosnek razem podsmażamy. Dodajemy przyprawy (pieprz, oregano, paprykę słodką).

2

Dolewamy wodę i sos sojowy. Wszystko razem gotujemy.

3

Dodajemy schab. Po ponownym zagotowaniu zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy około 30 minut.

4

W tym czasie gotujemy ziemniaki w oddzielnym garnku.

5

Po upływie 30 minut do sosu przesiewamy mąkę przez sitko, mieszamy i ponownie gotujemy.

6

Odcedzone ziemniaki podajemy z sosem i mięsem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?