Sałatka z tuńczykiem, ryżem, zieloną papryką i kukurydzą

Szukasz szybkiego sposobu na rybę? Nasza sałatka z tuńczykiem ryżem, zieloną papryką i kukurydzą to idealny kandydat na bogate w cenne składniki odżywcze śniadanie lub kolację – spróbuj, a przekonasz się, że potrawa ta posmakuje nawet największym niejadkom!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,44/5
(z 9 ocen)
Sałatka z tuńczykiem, ryżem, zieloną papryką i kukurydzą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Low fat Low fat
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

539 kcal Kalorie
39 g Białko
6 g Tłuszcze
85 g Węglowodany
2051 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
0,5
porcji ryżu basmati
50 g
2
łyżeczki musztardy
20 g
3
łyżki kaparów
30 g
4
łyżki jogurtu naturalnego
80 g
1
sztuka selera naciowego
45 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
0,5
sztuki papryki żółtej
85 g
0,5
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

539 kcal Kalorie
39 g Białko
6 g Tłuszcze
85 g Węglowodany
2051 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia.

2

Kroimy seler naciowy, paprykę zieloną, siekamy pietruszkę, odcedzamy kapary, kukurydzę i tuńczyka.

3

Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt naturalny, musztardę, sól, pieprz, sok z cytryny i dokładnie mieszamy.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?