Sałatka z tuńczykiem, ryżem, papryką i kukurydzą
Szukasz szybkiego sposobu na rybę? Nasza sałatka z tuńczykiem ryżem, zieloną papryką i kukurydzą to idealny kandydat na bogate w cenne składniki odżywcze śniadanie lub kolację – spróbuj, a przekonasz się, że potrawa ta posmakuje nawet największym niejadkom!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
554
kcal
Kalorie
39
g
Białko
7
g
Tłuszcze
88
g
Węglowodany
1982
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
50 g
|
ryżu basmati
|
1
|
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
|
3
|
łyżki kaparów
30 g
|
1
|
łodyga selera naciowego
45 g
|
2
|
łyżeczki natki pietruszki
10 g
|
0,5
|
sztuki papryki żółtej
85 g
|
0,5
|
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
|
0,2
|
opakowania jogurtu naturalnego
80 g
|
2
|
łyżeczki musztardy
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
łyżki soku z cytryny
12 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
554
kcal
Kalorie
39
g
Białko
7
g
Tłuszcze
88
g
Węglowodany
1982
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ryż gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia.
2
Kroimy seler naciowy, paprykę, siekamy pietruszkę, odcedzamy kapary, kukurydzę i tuńczyka.
3
Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt naturalny, musztardę, sól, pieprz, sok z cytryny i dokładnie mieszamy.
Smacznego!