
Sałatka z tuńczykiem, ryżem, zieloną papryką i kukurydzą

Kategorie






Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
539
kcal
Kalorie
39
g
Białko
6
g
Tłuszcze
85
g
Węglowodany
2051
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
1
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
0,5
porcji ryżu basmati
50 g
2
łyżeczki musztardy
20 g
3
łyżki kaparów
30 g
4
łyżki jogurtu naturalnego
80 g
1
sztuka selera naciowego
45 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
0,5
sztuki papryki żółtej
85 g
0,5
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
1
szczypta soli i pieprzu
0,25 g
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
539
kcal
Kalorie
39
g
Białko
6
g
Tłuszcze
85
g
Węglowodany
2051
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Ryż gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia.
2
Kroimy seler naciowy, paprykę zieloną, siekamy pietruszkę, odcedzamy kapary, kukurydzę i tuńczyka.
3
Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt naturalny, musztardę, sól, pieprz, sok z cytryny i dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
