Sałatka z tuńczykiem, ryżem, papryką i kukurydzą

Sałatka z tuńczykiem, ryżem, papryką i kukurydzą

Szukasz szybkiego sposobu na rybę? Nasza sałatka z tuńczykiem ryżem, zieloną papryką i kukurydzą to idealny kandydat na bogate w cenne składniki odżywcze śniadanie lub kolację – spróbuj, a przekonasz się, że potrawa ta posmakuje nawet największym niejadkom!

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,25/5
(z 20 ocen)
Sałatka z tuńczykiem, ryżem, papryką i kukurydzą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Low fat Low fat
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

554 kcal Kalorie
39 g Białko
7 g Tłuszcze
88 g Węglowodany
1982 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
50 g
 ryżu basmati
1
opakowanie tuńczyka w sosie własnym
120 g
3
łyżki kaparów
30 g
1
łodyga selera naciowego
45 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
0,5
sztuki papryki żółtej
85 g
0,5
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
0,2
opakowania jogurtu naturalnego
80 g
2
łyżeczki musztardy
20 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
łyżki soku z cytryny
12 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

554 kcal Kalorie
39 g Białko
7 g Tłuszcze
88 g Węglowodany
1982 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia.

2

Kroimy seler naciowy, paprykę, siekamy pietruszkę, odcedzamy kapary, kukurydzę i tuńczyka.

3

Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt naturalny, musztardę, sól, pieprz, sok z cytryny i dokładnie mieszamy.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.