Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, kukurydzą i papryczką chili

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, kukurydzą i papryczką chili

Sałatka to danie, które przygotujesz błyskawicznie, gdy dopadnie Cię głód lub przyjdą niespodziewani goście. Przygotowaliśmy dla Ciebie wersję z odrobiną pikanterii. Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, kukurydzą i papryczką chili zachwyca kompozycją kolorystyczną. Zawartość błonnika zapewni uczucie sytości, a wymieszanie wszystkich składników zajmie Ci zaledwie 5 minut!

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka z pomidorkami koktajlowymi, kukurydzą i papryczką chili
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

290 kcal Kalorie
7 g Białko
12 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
440 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania kukurydzy konserwowej
120 g
15
sztuk pomidorków koktajlowych
300 g
1
garść kolendry świeżej
4 g
1
łyżeczka szczypiorku
5 g
2
łyżeczki oleju
10 g
2
łyżki sok z cytryny
12 g
1
sztuka papryczki chili
20 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

290 kcal Kalorie
7 g Białko
12 g Tłuszcze
40 g Węglowodany
440 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Kroimy pomidory, siekamy papryczkę chilli, cebulę, kolendrę i szczypiorek.

2

Do miski przekładamy warzywa, dodajemy odcedzoną kukurydzę. Przyprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Całość dokładnie mieszamy.

3

Gotową sałatkę wykładamy do miski. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.