Sałatka z octem balsamicznym

Sałatka z octem balsamicznym

15 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Sałatka z octem balsamicznym
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

448 kcal Kalorie
23 g Białko
27 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
1329 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
200 g
 miksu sałat
1
sztuka ogórka świeżego
150 g
1
sztuka papryki
170 g
5
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
0,5
sztuki cebuli czerwonej
40 g
1
sztuka sera typu feta
200 g

Dressing:

4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
1
łyżka octu balsamicznego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Do podania:

2
kromki chleba żytniego
60 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

448 kcal Kalorie
23 g Białko
27 g Tłuszcze
31 g Węglowodany
1329 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Ogórka, paprykę kroimy w kostkę, pomidorki na kawałki. Cebulę siekamy.

2

W małej miseczce mieszamy wszystkie składniki dressingu (oliwę, ocet, sól i pieprz).

3

W misce mieszamy warzywa, dodajemy pokruszony ser i polewamy dressingiem.

4

Sałatkę podajemy z pieczywem (możemy przygotować grzanki na suchej patelni lub w piekarniku).

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.