Sałatka z octem balsamicznym
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
448
kcal
Kalorie
23
g
Białko
27
g
Tłuszcze
31
g
Węglowodany
1329
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
200 g
|
miksu sałat
|
1
|
sztuka ogórka świeżego
150 g
|
1
|
sztuka papryki
170 g
|
5
|
sztuk pomidorków koktajlowych
100 g
|
0,5
|
sztuki cebuli czerwonej
40 g
|
1
|
sztuka sera typu feta
200 g
|
Dressing: |
|
4
|
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
|
1
|
łyżka octu balsamicznego
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Do podania: |
|
2
|
kromki chleba żytniego
60 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
448
kcal
Kalorie
23
g
Białko
27
g
Tłuszcze
31
g
Węglowodany
1329
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1
Ogórka, paprykę kroimy w kostkę, pomidorki na kawałki. Cebulę siekamy.
2
W małej miseczce mieszamy wszystkie składniki dressingu (oliwę, ocet, sól i pieprz).
3
W misce mieszamy warzywa, dodajemy pokruszony ser i polewamy dressingiem.
4
Sałatkę podajemy z pieczywem (możemy przygotować grzanki na suchej patelni lub w piekarniku).